Coinbase пуска платформа за разплащане с криптовалути за бизнеса.

Coinbase пуска платформа за разплащане с криптовалути за бизнеса

Дори и в пиковите моменти на цената им, реалното разплащане с криптовалути за бизнеса е трудна задача. Повечето търговци на дребно не приемат виртуални пари, защото е сложен и бавен процес, но пък Coinbase се надява да промени това.

Популярната компания за обмен на криптовалути пусна нов продукт, наречен Coinbase Commerce – платежна система, която помага на търговците на дребно да приемат плащания с виртуални пари от портфейлите на клиенти.

Coinbase Commerce е проектирана така, че успешно да се интегрира с платформата на съответния търговец. Необходими са само имейл адрес и телефонен номер, за да настроите профила си в системата, след което сте напълно готови да приемете внесената сума. Можете обаче да приемете само тези пари, които поддържат Coinbase. Това означава Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum и Litecoin. Освен това е необходимо да се използва двуфакторна идентификация, за да се удостовери търговската сметка.

Системата на Coinbase Commerce изчислява необходимата сума на криптовалутите въз основа на реалната стойност на местната валута. Платформата ще се поддържа в цял свят, с всички основни видове парични единици. Също така има удобен интерфейс на таблото за управление, който показва баланса на портфейла във всички поддържани валути. Coinbase твърди, че се работи и за добавянето на повече функции към платформата с течение на времето.

Достатъчно ли е това?

Coinbase Commerce улеснява видовете разплащане с криптовалути от страна на бизнеса, но сякаш не разглежда някои основни проблеми. Така например, в случая на Bitcoin има доста големи такси за транзакции. Те често са по-високи от онези, които бихте платили с кредитна карта.

Основното затруднение с цялата криптосистема е просто това, че за момента тя не вдъхва достатъчно увереност у хората. Постоянното движение на курса на виртуалните валути надолу и нагоре създава голяма несигурност, която граничи повече с хазарта. И все пак, поне някой се опитва да направи този метод за разплащане по-лесен за използване.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.