Бели Шапки Hacken HKN

Бели шапки създават криптовалутата Hacken и обявяват война на киберпрестъпността

Криптовалутата HKN (Hacken) е посветена на хакерите с бели шапки. Тяхното общество в Украйна цели да се превърне в основна движеща сила срещу международната киберпрестъпност.

Hacken (Хакен) е първият децентрализиран пазар за хакери с бели шапки. Той бързо нашумява след големия интерес при предварителните продажби и стартирането на бета платформата HackenProof. На този успешен фон обещание да подкрепят проекта дават уважавани експерти в областта на блокчейна и киберсигурността.

„HackIT Cup“ за бели шапки

Киев, Украйна, 4-ти октомври 2017 година. Първият задвижван от цяла общност проект за киберсигурност, Hacken, обявява създаването на борд на съветници. Анонсът е придружен от успешното приключване на събитието “HackIT Cup”. То събира 30-те най-добри хакери с бели шапки в света. Бонус за победителите е лична среща със Стив Возняк и Филип Цимерман.

Финалът на HackIT Cup идва след успешния за Hacken месец септември, през който компанията привлича към себе си небивал интерес. Нейната марка HKN става истинска сензация в крипто и IT обществото. Тя е първият децентрализиран крипто символ, който стимулира хакерите с бели шапки да съобщават за грешки.

Финансовият директор на Hacken Дмитро Будорин подчертава, че осъществяването на проекта му именно в Източна Европа е стратегически ход. „Целта на Hacken е да промотира цените и да увеличи финансовите стимули около професията на хакерите с бели шапки. „Ние вярваме, че Хакен ще успее да направи Украйна следващия европейски и международен център за киберсигурност“, допълни Будорин.

В рамките на седмица компанията успява да набере еквивалента на 650 000 долара

За да се пребори с ликвидността и волатилността, Hacken ще използва принципа „burning”. Това ще рече, че през определено време 1% от цялото количество HKN монети ще бъде елиминирано. Така тяхната стойност ще се увеличи. Продажбата им ще доведе до изграждане на общностна бизнес екосистема, която ще предостави богат набор от услуги за киберсигурност. Между тях са HackenProof – пазари за бъгове, създадени от белите шапки и блокчейн общността, платформа за възнаграждения на нулеви дни, Hacken Accelerator и Център за анализ на киберсигурността.

Официално продажбата на Hacken ще започне на 31-ви октомври 2017 година. Информационният бюлетин на общността се намира на hacken.io. Интерес предизвиква фактът, че инвеститори могат да кандидатстват за включване в белите списъци.

Екосистемата Hacken е бизнес общност, съсредоточена около пазара за бъгове на HackenProof, Hacken Accelerator, Центъра за анализи на киберсигурността. Екосистемата използва своя собствена криптовалута HKN, посветена на хакерите с бели шапки. Целта ѝ е да се превърне в основна движеща сила, възпираща международната киберпрестъпност.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Атанас Георгиев

Обичам да следя новостите в областта на биологията, Космоса и технологиите. Това ми дава възможност да ги споделя с Вас, читателите на Technology.bg