Начало / apple / Служители постоянно се блъскат в новата стъклена сграда на Apple

Служители постоянно се блъскат в новата стъклена сграда на Apple

Служители постоянно се блъскат в новата стъклена сграда на Apple и показват, че високият интелект и завидните технологични умения невинаги вървят ръка за ръка с добра ориентация.

Новото седалище на технологичния гигант представлява масивно пръстеновидно тяло, със стъклена фасада, което демонстрира естетичния усет за дизайн на компанията. И макар че отвори врати преди няколко месеца, заетите във фирмата очевидно свикват трудно с новия изглед на работното си място. И тъй като стъклената повърхност на сградата наистина се смесва с околната среда доста успешно, те продължават и продължават да се блъскат в нея.

Около сградата в Купъртино, Калифорния, са разположени 45-футови високи извити панели от обезопасено стъкло. Вътре има работни помещения, наречени „шушулки“, също направени с много стъкло. Персоналът на Apple пък често „забива нос“ в телефоните, които спомагат за объркването и това доведе до многократни случаи на разсеяни служители, които влизат „по прекия начин“, твърдят очевидци.

Някои служители дори започнали да залепват Post-It бележки върху стъклените врати, но те били премахнати, защото загрозяват дизайна на сградата.

Новото убежище на Apple е възхвалявано като истинско архитектурно чудо. Сградата, дело на известния британски архитект Норман Фостър, увековечи визията, която съоснователят на Apple Стив Джобс сподели няколко години по-рано. През 2011 г. Джобс описа сградата като „космически кораб, който току-що каца на Земята“.

Сградата е предназначена за настаняването на около 13 000 служители. От компанията за момента отказват да коментират забавната ситуация. Не е ясно и за колко инцидента става дума.

Традиции

Новата стъклена сграда на Apple обаче не е нещо необичайно. Това не е първият път, в който компанията проявява афинитет към подобен дизайн и причинява главоболия по този начин. В края на 2011 г. 83-годишната Евелин Пасуол се блъсна в стъклената стена на магазин на гиганта, при което счупи носа си. Тя съди компанията, като твърдеше, че е трябвало да има предупреждение на стъклото. Делото бе уредено без разходи за Apple.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.