Chrome 58

Chrome 58 за Android предоставя интересни възможности

Почти всеки използва браузъра Chrome на смартфона си или на компютъра. Мобилното приложение става все по-мощно, а последната актуализация, Chrome 58, добави няколко страхотни възможности. Те са насочени главно към историята на браузването и разплащането.

Целият екран е Chrome 58

Когато потребителите използват прогресивни уеб приложения, Chrome 58 автоматично ще скрие както долната лента за навигация на Android, така и горната лента за състоянието. Простичко казано, това означава, че при браузване вече ще разполагаме с целия екран. Тази функция е особено полезна, докато играем някоя игра в интернет.

Цял екран Chrome 58

Историята е различна

В предишната версия на Chrome историята на браузването се представяше само като линкове. Новата 58-ма версия обаче има свой специален изглед за историята, а именно – с иконки.

История Chrome 58 История Chrome 58

Бутонът „Изчистване на данните за сърфирането“ вече е по-видим и е преместен отгоре на страницата. Иконата за изтриване на отделни сайтове вече изглежда като кошче, а не само като „Х“.

Опцията за „Автоматично попълване“ в панела с настройки е преименувана на „Автоматично попълване и плащания“. Разделът вече позволява на потребителите да разделят адресите и кредитните карти на отделната им страница.

История Chrome 58

Стандартът IndesedDB 2.0 получава пълна поддръжка в новата версия. Тя разполага с нови методи на управление, методи за групово действие и по-стандартизирано управление на крашванията.

Новият Chrome 58 вече е качен и е достъпен в магазина Google Play. Имайте предвид обаче, че може да мине дори седмица преди смартфонът Ви да сигнализира, че е време да я свалите.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Атанас Георгиев

Обичам да следя новостите в областта на биологията, Космоса и технологиите. Това ми дава възможност да ги споделя с Вас, читателите на Technology.bg