колаж от изображения на деветте най-очаквани електрически коли през 2018

Най-очакваните електрически коли през 2018 г.

Електрическите коли постоянно се подобряват, също както обикновените автомобили. Заедно с това, все повече хора започват да гледат по друг начин на ековозилата, спрямо времената, когато се появиха за първи път. Днес те са толкова ефикасни, колкото умни изглеждат и колкото достъпни са цените им. Ако не сте запознати с най-очакваните електрически коли през 2018 г., тогава продължете да четете надолу.

Nissan LEAF 2018

nissan leaf 2018

За много хора името Nissan означава надеждност. Те са автомобилен производител, който изглежда като лидер на арената на електрическите коли и определящ тенденциите. Очакваше се те да вдигнат летвата още по-високо с доставката на електромобил, който е с по-дълъг живот на батерията, и когато през 2017 това не се случи, много автомобилни ентусиасти бяха разочаровани. В крайна сметка колата е тук и е Leaf. От Nissan са поставили 60 kWh батерия, която позволява над 320 км без презареждане. Само по себе си това е страхотна възможност, която дава на шофьорите повече гъвкавост и увереност. Колата има спортен дизайн и много положителни удобства, включително тихо купе и голямо багажно пространство, за по-удобно возене на Вашите спътници. Nissan дават нов, модерен изглед на интериора и подновен външен вид. А с новия по-дълъг пробег, Leaf е една от най-очакваните електрически коли през 2018 г.

 

Faraday Future FF91

Faraday Future FF91

Това е най-новият електромобил, който измести Tesla Model S от челните заглавия. Колата има лъскав дизайн, който почти изглежда футуристичен. Няма нищо скучно или по образец относно каросерията. Интериорът е също толкова впечатляващ. Въпреки че вътрешността на колата не е била широко достъпна за авторепортерите, има информация какво да очакваме. А именно – голям централен екран за мултимедия, който Ви позволява да контролирате всичко свързано с автомобила. Превозното средство е проектирано също така с уникалната функция, която позволява на собствениците да влязат в колата без ключ. Това става с лицево разпознаване за отключване на вратите – уместно удобство, което повечето автомобили, на която и да е марка, не притежават. Екипирана е и с умни технологии, които запомнят персонални настройки, като позиция на седалката и огледалата. Колата помага и с музикалните настройки, аромати и избор на масажи. Возилото е толкова футуристично, колкото сме го виждали досега, и само чакаме да стане 2018.

 

Porsche Panamera 4 E-hybrid

Porsche Panamera 4 E-hybrid

Porsche е едно от най-конкурентните и успешни имена при спортните коли и сега те също са в света на електромобилите. Porsche Panamera 4 E-hybrid е най-новото електрическо превозно средство в редиците на Porsche и се очаква да бъде върхът на производителността, пробега и функциите. Ще има задвижване на всички колела и скорости до 278 км/ч. А от 0 до 100 км/ч ще отнема само 4.5 секунди. Всички нива на оборудване трябва да имат стандартно въздушно окачване, а пробегът ще бъде подобрен от 35 на 50 км, използвайки новата литиево-йонна батерия с течно охлаждане.

 

Hyundai Ioniq

Hyundai Ioniq

Hyundai са разработили нов електрически автомобил, който обещава да бъде брилянтен. Високоефикасно превозно средство, което е проектирано с безброй удобства, вкл. функции за безопасност и спортен иновативен дизайн. Дизайнът с малко тегло е постигнат чрез използването на високоякостна стомана и алуминий, за по-добро представяне на пътя, както и използване на по-малко енергия. Интериорът е изграден от най-добрите удобства, които правят шофирането по-приятно, в това число и високотехнологични функции, като автоматична спирачка и засичане на пешеходци и обекти в слепите пространства около колата. Други възможности на разположение са: връзка със смартфон и безжично зареждане. Вашите пътници също ще се насладят на голямото багажно пространство.

 

Mitsubishi i-MiEV

Mitsubishi i-MiEV

Mitsubishi е един от водещите играчи при електрическите коли и въпреки че i-MiEV е малък, той е един от най-евтините на пазара. Той е описван като бавен електромобил, който е приятен за каране и предлага на шофьорите пъргаво завиване, хубави твърди спирачки и плавно возене. Интериорът Ви дава място за четирима и е проектиран с много скъпи функции, които го правят по-приятен за каране и возене. Той идва със затоплящи предни седалки и мощна климатична система. Също така Ви дава приблизително 100 км с едно зареждане, което е перфектно за по-кратки пътувания до работа и градско шофиране.

 

Tesla Model 3

Tesla Model 3

Един от пионерите при електрическите коли, Tesla, има нов модел за 2018, който е силно очакван, така че потребителите се редят на опашки и резервират своя Model 3  по-рано, за да са сигурни че ще получат един. Новата версия на Model 3 беше подобрена, за да Ви позволи да я зареждате по-бързо, по-точно  80% за 30 минути. Снимки на вътрешността не са се появили все още, въпреки това интериорът се очаква да бъде най-добрият, с място за петима души. Tesla прави електромобили, които хората винаги очакват с нетърпение и новият Model 3 не е изключение.

 

Audi e-tron

Audi e-tron

Новото Audi e-tron предоставя 95 kWh литиева батерия заедно с три електрически мотора. Един в предната и два в задната част на колата. Този дизайн осигурява 369 киловата или 496 к.с. и 800 Nm въртящ момент. Животът на батерията Ви дава впечатляващия пробег от 500 км по Европейския цикъл на тестване. Но по американския стандарт е по-близо до 400 км. Ниският таван дава на превозното средство елегантен дизайн и стил и идва със система за задвижване на всички колела. Audi вече си има впечатляваща линия от автомобили и e-tron е само добавка към каталога им. Все пак потребителите го чакат с нетърпение.

 

Jaguar i-Pace

Jaguar i-Pace

Jaguar измислиха своя електрическа кола, която е добре приета от потребителите и автоентусиастите навсякъде. Типично за Jaguar, i-Pace изглежда толкова луксозен, колкото в действителност е. Главните особености на този нов електромобил включват: пробег от 400 км за 1 заряд, 90 kWh батерия, която е разработена от Jaguar, и 700 Nm въртящ момент. Със същата тази мощност i-Pace ще Ви изстреля от 0 до 100 км/ч за около 4 секунди. Можете да очаквате, че купето е оборудвано само с висок клас детайли, вкл. цялостни 5 седалки, с предостатъчно място за краката на пасажерите. Jaguar са тласнали границите на технологията с i-Pace и е било успешно.

 

Aston Martin RapidE

Aston Martin RapidE

Когато чуете името Aston Martin, знаете, че е луксозно. От компанията са разработили концепция за електрическа кола, която се очаква да се появи на пазара през 2018. Това е именно RapidE и обещава да достави всичко – от лукс до производителност. Aston Martin ентусиастите нетърпеливо очакват появата на новия електромобил и това е заради онова, което той ще предложи. А 320 км пробег и 800 к.с. звучат достатъчно приятно. Въпреки че не много е споделено за точните функции на новата електрическа кола, автоекспертите са коментирали, че всичко за RapidE ще е висок клас от технологичните детайли по интериора, до най-новия и най-иновативния дизайн, за производителността и облика на колата. Новият електромобил ще струва 250 000 долара, но ако можете да си го позволите, бъдете сигурни, че това ще е една от най-желаните електрически коли през 2018 г.

 

Е, това е от нас за тази година. Харесахте ли си електромобилче? Ако да – кое е то? Споделете в коментарите 🙂

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Александър Господинов