Достоверна информация за GTA VI изтече в интернет

Достоверна информация за GTA VI за пръв път в интернет пространството. Ако харесвате поредицата Grand Theft Auto и очаквате с нетърпение информация за следващото заглавие, значи сте на правилното място. След масивен теч от сървърите на Rockstar Games излязоха снимки и записи от разработката на играта. Часове след теча, от компанията потвърдиха, че кадрите са автентични и незаконно придобити.

Главните герои

Според видяното във видеата се очаква да имаме двама протгонисти, чиито имена са Lucia и Jason, за които не знаем нищо освен няколко думи, които казват по време на обир на ресторант „Hanks Waffles“. Обърнете внимание обаче, че за пръв път в историята на игралната поредица ще имаме възможност да играем с женски персонаж. За момента нямаме никаква информация относно други ключови фигури, но знаем, че в един от диалозите се споменава смъртта на Jay Norris, който бе убит в една от мисиите на Grand Theft Auto V. Важно е да отбележим, че според източници изтеклите кадри са от начален етап на разработка през 2019 г. Тоест играта в момента със сигурност има много подобрения и едва ли изглежда по същия начин.

Епоха на развитие

Въпреки очакванията на много от феновете да се върнем в 80те на Vice City, може би ще видим града, но не в този времеви диапазон. Това което ни подсказва, че заглавието се развива в 21ви век е смартфон, който един от минувачите използва. Доказателство за града е частичен надпис на който пише Vice City Metro. Хубаво е да отбележим, че всички тези неща могат да бъдат малко или много променени от създателите на играта.

Rockstar Games предприема правни действия

Както може би някои от нас очакваха, тази хакерска атака няма да бъде подмината с лека ръка. Хакерът, който за момента е анонимен твърди, че има сорс кода на GTA V, както и на GTA VI. Ако това е вярно и реши да продаде този код на някой конкурент, компанията разработчик може да загуби милиарди. От Федералното бюро за разследвания (ФБР) бяха сезирани и започват разследване по случая, за момента се подозира, че извършителят е на 17 години. Той е задържан от полицията в Лондон, но самоличността му остава тайна. От Take-Two пък се стараят да не остане нито един клип или пост в YouTube или която и да е социална мрежа, свързана с този огромен теч на кадри, които траят около 50 минути, общо 90 видеа и няколко снимки. Това заедно с поста на Rockstar Games във фейсбук потвъждават, че наистина вече имаме достоверна информация за GTA VI.

Това е първата легитимна информация с която разполагаме, но законите за авторско право не ни позволояват да споделим с вас каквито и да е кадри, а уважението ни към труда на разработчиците на игри също. Ако все пак тази статия ви е допаднала, то тогава може да се присъедините към нашата официална фейсбук група Гейминг Зона. Там ще бъдете в течение с последните и най-горещи новини от света на гейминга. Очакваме Ви!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Николов

Занимавам се с компютърни технологии от 7 годишен. Завършил съм средно образование с профил информатика и информационни, а интересът ми е Game Development. Обичам градивната критика, като много често давам такава.