Впечатления от The World of Video Game Music

Остават часове до концерта The World of Video Game Music

На 14 март, сряда, ще се проведе едно от най-интересните гейминг събития в България за първото 6-месечие на годината. Началният час на събитието е 19:30, а мястото е добре познато на концертните меломани – зала „България“. Ще имаме невероятната възможност да се докоснем наживо до музиката на любимите си игри. Това ще стане благодарение на музикална агенция „Кантус Фирмус“ (Cantus Firmus), Фондация „Америка за България“ и Оркестъра на Класик ФМ Радио. Концертът The World of Video Game Music е част от осмия сезон на цикъла „Музиката на Америка“. Той включва музика от игрите World of Warcraft, StarCraft II, Overwatch, Uncharted 2, Diablo III, Gears of War 2, Super Mario, Call of Duty, Lord of the Rings Online, Everybody’s Gone to the Rapture, Prince of Persia, Divinity: Original Sin 2, Assassin’s Creed: Rogue и Victor Vran. Събитието минава под надслов „The World of Video Game Music – Светът на видеоигрите оживява в мултимедиен концерт с Оркестъра на Класик ФМ радио!“. Ние от Technology.bg имаме удоволствие да бъдем медиен партньор на събитието. Цената на ценните хартийки е между 20 и 50 лева. 48 часа преди събитието билети се продават на касата на „Кантус Фирмус“ и на мястото на събитието.

Програма и изпълнители на концерта The World of Video Game Music

Очаква се концертът да продължи над два часа, а пълната програма и изпълнители може да видите в следващите редове:

Програма:

World of WarCraft (комп. Neal Acree)
StarCraft II (комп. Neal Acree)
Revelation (комп. Neal Acree)
Diablo III (комп. Neal Acree)
Overwatch (комп. Neal Acree)
Gears of War 2 (комп. Steve Jablonsky)
Divinity: Original Sin 2 (комп. Борислав Славов)
Assassin’s Creed: Rogue (комп. Елица Александрова)
Prince of Persia (комп. Пенка Кунева)
Uncharted 2 (комп. Greg Edmondson)
Everybody’s Gone to the Rupture (комп. Jessica Curry)
MARIO + Rabbids Kingdom Battle (комп. Grant Kirkhope)
Lord of the Rings Online (комп. Chance Thomas)
Call of Duty (комп. Jack Wall)
Victor Vran (комп. Георги Стрезов)

Изпълнители:

Оркестър на Класик ФМ Радио
Диригент: Amy Andersson (САЩ)
Гост–диригент: Neal Acree (САЩ)
Гост-композитори: Пенка Кунева, Борислав Славов, Елица Александрова, Георги Стрезов
Солист: Весела Делчева

Amy Andersson (Ейми Андерсън)

Amy Anderson The World of Video Game Music

Диригент и композитор, основател и директор на Оркестър Moderne NYC. През 2014 година прави турне с шоуто за видеоигри Replay: Symphony of Heroes. Част от него е музиката от игрите Portal 2, God of War, Bioshock, Elder Scrolls, Mass Effect, Final Fantasy, Castlevania, World of WarCraft, Oblivion и много други.

Neal Acree (Нийл Акрий)

Neal Acree The World of Video Game Music

Диригент и композитор, създател на филмова и игрова музика. Участвал в създаването на музиката за игрите StarCraft II, World of WarCraft, Diablo III, Overwatch, Revelation Online и филмите Stargate SG-1, Stargate Atlantis, Stargate: The Ark of Truth, The Mechanic, Witchblade и Sanctuary.

Пенка Кунева

Penka Kouneva The World of Video Game Music

Композитор на музика за филми и видеоигри. Тя е автор на партитурите за Prince of Persia и Transformers заедно със Steve Jablonsky. Също така на играта „Мумията VR“ и българския филм „Ага“, закрил тазгодишното Berlinale и открил „София Филм Фест“ преди дни. Други филми с нейно участие като филмов оркестратор са „Матрицата“ и „Карибски пирати“.

Steve Jablonsky (Стив Яблонски)

Композитор на музика за филми и игри, познат най-вече заради музиката за филмите Transformers. Той също така е композирал музиката за лентите „Тексаско клане“ и Battleship (2012). Игрите с негова музика са: Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty, Command & Conquer 3: Tiberium Wars, Command & Conquer: Kane’s Wrath, Gears of War 2, Prince of Persia и други.

Борислав Славов

Експерт в създаването на музика за видеоигри, която се променя в зависимост от решенията и действията на играчите в реално време. Той е автор на партитурата за играта Divinity: Original Sin 2, която получи четири награди за миналата година, включително Game of the Year от PC Gamer.

Greg Edmondson (Грег Едмъндсън)

Композитор на музика за филми и игри, познат най-вече заради музиката си за култовия сериал Firefly, играта Uncharted и sitcom-a King of the Hell.

Jessica Curry (Джесика Къри)

Английски композитор, радиоводещ и бивш шеф на британското гейминг студио The Chinese Room. През 2016 година получи BAFTA за музиката си към играта Everybody’s Gone to the Rupture.

Grant Kirkhope (Грант Къркхоуп)

Композитор на музика за видеоигри, известен с участието си в писането на музиката за игри като: Donkey Kong 64 (за Nintendo 64), Civilization: Beyond Earth и Mario + Rabbids Kingdom Battle (Nintendo Switch).

Chance Thomas (Ченс Томъс)

Композитор и продуцент на музика за игри, анимации, филми и сериали. Някои от игрите, за които е писал музика, са: Dota 2, Lord of the Rings Online, Heroes of Might and Magic, Dungeons and Dragons Online и Unreal II: The Awakening.

Jack Wall (Джак Уол)

Композитор на музика за игри, популярен заради музикалното си творчество в игрите Myst, Splinter Cell, Mass Effect и Call of Duty. Работил е заедно с Chance Thomas по Unreal II: The Awakening и Dota 2.

Георги Стрезов

Композитор на музика за видеоигри и телевизия. Неготава работа извън игрите включва музиката от популярното предаване „Слава“, филма „Възвишение“ и сериала The Crown на Netflix.

Елица Александрова

Композитор и звуков дизайнер в Ubisoft, а също така пианист, арфист и аранжор. Участва в музикални проекти над 20 години. С нейна музика са заглавията Assassin’s Creed: Rogue, Ghost Recon: Shadow Wars, Fashion Designer за Nintendo 3DS и Tale of Etria.

https://www.youtube.com/watch?v=yqx11LX__ww&ab_channel=JAYLEW

Семинар за музика към видеоигри

Преди гейминг музикалното събитие The World of Video Game Music ще се проведе семинар. Неговата основна тематика е композиране на музика и звуков дизайн за игри. В рамките на днешния и утрешния ден (12 и 13 март) творците ще имат възможност да се срещнат с част от участниците в концерта. Семинарът ще се състои в зала №48 на Националната музикална академия. Достъпът за всички желаещи да посетят семинара е свободен.

Програма на семинара

12 март

10:00 – 11:30: Изграждане на композитора и развитие на професионална кариера – лектор Пенка Кунева
11:30 – 13:00: Адаптивна оркестрова музика – лектор Борислав Славов

13 март

10:00 – 11:30: Neal Acree: A Journey In Music – лектор Neal Acree (Нийл Акрий )
11:30 – 13:00: Звуков дизайн и композиране на музика за игри в България – лектор Елица Александрова

Допълнителна информация и изненади

Цикъл „Музиката на Америка“

Цикълът „Музиката на Америка“ е серия концерти на Оркестъра на Класик ФМ Радио. Той е създаден от музикална агенция „Кантус Фирмус“ през 2010 година и се финансира от фондация „Америка за България“. Два от най-успешните концерти от цикъла досега бяха Disney in Concert и Pixar in Concert. Ние от Technology.bg сме сигурни, че тазгодишното издание The World of Video Game Music ще се представи още по-успешно.

Фондация „Америка за България“

Създадена през 2009 година и една от най-големите и добре познати благотворителни организации в България. Тя е наследник на „Американския инвестиционен фонд“. За последните девет години фондацията е инвестирала над 200 милиона щатски долара в България. Основната цел на тези инвестиции е укрепването на динамичната пазарна икономика и институциите на демократичното общество в България чрез подкрепа на инициативи в различни области. Те са: „Образование“, „Гражданско общество и демократични институции“, „Развитие на частния сектор“, „Изкуство и култура“, „Културно наследство и туризъм“ и „Социална сфера“.

Изненади от Pulsar

Cantus Firmus и Pulsar са подготвили изненада за геймърите, които ще присъстват на концерта. Всеки, закупил билет за събитието The World of Video Game Music, ще може да участва в томбола за игра. Изтегленият късметлия ще спечели игра по избор от включените заглавия за концерта.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Раянов

Любител на игрите, филмите и новите технологии. Колидер на Gaming отбора. IT Project Manager в работно време. Повече за мен може да научите от профилите ми в социалните мрежи.