неочакваните очаквани разочарования в киното

Очакваните неочаквани разочарования в киното

След като се разписахме за предстоящия Star Wars филм и „GLASS“, се замислихме кои ли са били най-очакваните и разочароващи филми, които сме гледали? Основата на тази статия са очакваните неочаквани разочарования за нас като зрители през годините.  В интерес на истината, не са малко, дори са повече отколкото би ни се искало, но какво да се прави – винаги има разочарование. Ограничили сме избора си максимум до 11 години назад във времето.

По-долу е списъкът със заглавия на екипа на Technology, които сме очаквали с огромно нетърпение, но след гледането им ни се е искало да застреляме някой режисьор. Запознайте се с очакваните неочаквани разочарования нашия екип:

The Spirit (2008)

След страхотния успех на „Sin City“ (2005) зад режисьорския стол на „The Spirit“ сяда не кой да е, а самият Франк Милър. Всички по-вманиачени фенове знаем как пише истории, как пресъздава образи и колко яки са комиксите и филмите „Град на греха“. Една страхотна ноар история за смърт, убийци, градове, пропити от греховете, съблазнителни жени, които почти винаги са фатални като кралски кобри и все пак някакъв лъч светлина, който макар и загасващ в края на историята, все пак успява да въдвори справедливост.

Дам, това е „Град на греха“, който успява да надъха дядо Милър да се захване с едно друго свое отроче – The Spirit. Имаме налице всички очаквани шансове за успех :

  • Ноар история с уникален по вида си злодей, фатални мацки и лъчът надежда в лицето на неопетнен и некорумпиран полицай.
  • Имаме супер якия мейнстрийм актьорски състав в лицето на Самюел Джаксън, Ева Мендес, Скарлет Йохансън, Сара Поулсън, самият Франк Милър и разни там други актьори.
  • Имаме финансовата инжекция от 60 милиона гущера.

И все пак филмът не сработва. Скучен е, с адски глупав хумор, ужасно представяне дори на посочените по-горе актьори, почти трудно търпим до края си и напълно забравим в момента, в който започват да текат надписите. Буквално си отдъхнахме, когато приключи.

Terminator : Salvation (2009)

Колкото и ужасни неща да се изпишат за този филм, все ще са му малко. А уж се очакваше да сработи. Готини актьори като Крисчън Бейл, Сам Уорнингтън, Хелена Бонъм Картър, Майкъл Айрънсайд, Антон Йелчин и още там няк’ви си. Облъчваха ни, че ще видим най-сетне войната с машините такава, каквато не сме я виждали до този момент.

Трейлърите с един огромен робот, от който падат едни по-малки роботи-мотори на фона на взривове, апокалиптичен фон и въобще всичко яко за един подобен филм поне при нас повдигнаха очакванията ни и накрая сякаш ни набиха шамар с ютия…Цъ, казваме ние, не ни изкефи.

Green Lantern (2011)

Филмът, заради който бъзикат Райън Рейнолдс в Deadpool филмите (в края на втория филм, когато Deadpool пътува във времето, за да поправя грешките от миналото, застрелва Райън, който чете сценария на Green Lantern). Поредното от очакваните неочаквани разочарования за нас. Дори и DC се стараят да не говорят за този си проект.

Неприятното в цялата история е, че навремето му дадоха зелена светлина (хахах) и ни го представяха като перфектен комиксов филм за забавление, а се оказа пръчка, навряна в зрителския ни…нос, от което заболя, защото едвам се изтърпя до края на това недоразумение. Да бяха голи снимки на някоя кандидат-кметица със сигурност щяхме да се изкефя, а то си бяха пълни глупости.

RoboCop (2014)

При все, че отново имаме всички необходими съставки за един перфектен филм, който без да претендира да бъде нещо велико, може да забавлява, то римейкът на Робокоп дори не успя да ни накара да се усмихнем на някоя от сцените си. В интерес на истината ни изкефиха точно две неща. Ексзплозията, която превърна Алекс Мърфи в развалина и начинът, по който бяха измислили функционирането на системата му. А, да и костюмът на Робокоп.

Всичко останало според нас е тотал щета, която се радваме, че сме забравили, но сега заради този си пост ще се наложи да пием успокоителни и антидепресанти отново. Е, заради КиноЗона ще го преживеем.

Assassin’s Creed (2016)

Очакваните-неочаквани разочарования продължават с пълна пара. Майкъл Фасбендър и… Хора, какво се случваше в този филм въобще? Може ли някой да ни припомни?

Помним, че очаквахме да го гледаме с нетърпение, но явно се е оказало нещо тотално зле. Отново подтиснати спомени…

It (2017)

Не искаме да споменаваме, че почти всички се изкефиха на макс от този филм, но нас ни издразни. Тази година гледахме втора част, която вече издрази и почти всички останали, за което се радваме.

Но!

Нека си кажем набързо – фенове сме на книгата и не обичаме да ни подценяват като зрители. А този филм направи точно това спрямо нас. Това е лично мнение. Не ангажираме почитателите на филма да го приемат.

Alita : Battle Angel (2019)

Alita е едно от очакваните неочаквани разочарования за мен

Очаквахме филма с огромно нетърпение. Кефим се на мангата и анимето, което за съжаление не е довършено. Супер много се зарадвахме на това, че Робърт Родригез ще работи над този проект. Трейлърите ни накефиха много и ни надъхаха.

Радостта ни беше попарена от една визуално страхотна боза, която буквално стъпква идеята, представена в мангата и анимето. От постапокалиптичен свят в пъстра градска джунгла. От атмосфера на унищожение до атмосфера на приказка за роботизирана нинджа с любовни драми… Благодарим, но нямаше нужда.

Тази тема далеч не е приключена. Регулярно ще добавяме още заглавия тук, защото горепосочените филми далеч не са единствени от очакваните неочаквани разочарования в годините.

Кои са Вашите най-разочароващи филми? Споделете Вашите виждания с нас в КиноЗона.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Светослав Богданов