AeroMobil

AeroMobil приема поръчки за първите серийни летящи коли в света

Компанията за летящи автомобили AeroMobil показа новия си автомобил днес.

Тя започва да приема предварителни поръчки за ограничените първи бройки на хибридното превозно средство. Компанията бе обещала да предложи през 2017 година автомобил, който може да лети – обещание, което тя успя да изпълни. Уловката е, че купувачите ще могат да му се порадват едва през 2020 година. Дотогава предприятието трябва да покрие всички предварителни поръчки.

Концепцията на AeroMobil изглежда впечатляваща. Летящата кола преминава от сухопътен във въздушен режим за по-малко от 3 минути. Движейки се по пътя, тя може да измине около 434 мили (около 700 км), а по въздух – около 466 мили (около 750 км), ако работи на 75 процента от максималната си скорост. Най-високата скорост, която може да развие автомобилът по суша, е около 100 мили в час (160 км/ч) , а във въздуха – 224 мили в час (360 км/ч).

Въздушните възглавници работят във въздуха и на земята

Aeromobil наблягат повече на безопасността, отколкото на скоростта. Автомобилът разполага с множество функции, предназначени да гарантират, че той може да издържи и при полет в лошо време. Вграденият парашут за аварийно кацане ще помогне на колата да достигне плавно земята. Нейните въздушни възглавници предлагат сигурност както при наземни, така и при въздушни пътнотранспортни произшествия.

Всичко дотук звучи супер яко. Като че ли летящата кола е излязла от филм за Джеймс Бонд. За да се превърне в реален, концепционният модел бе подпомогнат със сумата от 3,2 милиона долара от Патрик Хесел, партньорът за доставки на AeroMobil. Хесел бе официално представен на обществеността по време на автомобилното шоу „Топ Маркес“ в Монако. Именно там хибридното превозно средство може да бъде разгледано от днес до 23-ти април.

Кои са виновниците AeroMobil да види бял свят

Автомобилът е реализиран от екипа на главния изпълнителен директор Юрай Вакулик и главния технически директор Дъглас МакАндрю.

„Бъдещето е тук. Новата генерация аеромобили ще бъде достъпна за предварителни поръчки през тази година“, заявява компанията в своя официален сайт.

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Атанас Георгиев

Обичам да следя новостите в областта на биологията, Космоса и технологиите. Това ми дава възможност да ги споделя с Вас, читателите на Technology.bg