Колите на бъдещето

Как децата си представят колите на бъдещето

Когато мислим за технологии, мислим за бъдещето

Неизменно желаем да предскажем или да си представим как нашият живот ще бъде повлиян от нови инструменти, методи и възможности. Както знаем, децата имат силата да си представят почти всичко, така че тяхната находчивост не бива да е изненада. Представата на най-малките членове на нашето общество за колите на бъдещето е доста занимателна. Ето как те радват учените и изобретателите.

В конкурса на Тойота – „Мечтаната съвременна кола“, стотици деца са си представяли абсолютно изумителни технологии на бъдещето. Функционално, много от колите на бъдещето представляват  решения на належащи въпроси, свързани с околната среда, здравето и обществото.

Детските произведения имат нещо общо: те изобразяват идеята как да се построи по-добър свят. Ние ще ви представим само някои от тях.

Унищожителят на замърсяването – от Брук Кудахи, 11-годишна (Канада)

Колите на бъдещето могат да се движат по земя, небе и вода, като унищожават замърсяването, където и да отиват. По пътя си те премахват замърсяването от други превозни средства, могат да се трансформират в самолет, за да изчистят и въздуха, а в океаните се превръщат в подводници и пречистват водата.

Водният автомобил – от Дийпак Сажи Кумар, 14-годишен (Катар)

Тази кола е създадена, за да събира вода от влажната атмосфера, а после хората могат да използват водата за напояване и за пиене след пречистване.

Рециклиращата кола – от Сумеет Синг, 10- годишен (Южна Африка)

Тази кола изсмуква скъсани пластмасови предмети и ги превръща в тухли за строене.

Захранвана от боклука – От Гелан Ката, 13- годишна (Унгария)

Рециклирани боклуци се използват, за да подкарат тази кола, която е радост за околната среда.

Кола на природната музика – от Сетумди Дуляна Деуагамаг, 6-годишна (Шри Ланка)

Какви други източници на енергия могат да подкарат превозно средство? В тази кола на мечтите звуците на природата се трансформират в гориво.

Всяка година този конкурс дава на специалистите страхотни идеи и те са много развълнувани да откриват напълно различни решения за глобалните проблеми. Хубаво е да виждаме света през очите на идното поколение.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About LadyF

Аз съм писател на свободна практика. Опитен, качествен, гъвкав, оригинален, отличен писател.