Начало / Кино и TV / Сезон 3 на „Фарго“ – завръщане в настоящето
Фарго - Сезон 3, основно изображение

Сезон 3 на „Фарго“ – завръщане в настоящето

Фарго е един от най-симпатичните сериали, излезли през последните години, и трети сезон дава същите заявки, с още горещия първи епизод, показан на 19-ти април.

Поредицата не е част от популярна вселена, не впечатлява с актьорски състав, специални ефекти или неочаквани обрати (макар и да присъстват в точните моменти). Историята по-скоро разчита на хумор и заплетеност, разказани в специфичен стил, който чудесно улавя духа на знаковата пълнометражка от 90-те години.

Голямата звезда в този сезон ще бъде Юън Макгрегър, но трейлърът показа още няколко добре познати физиономии от качествените продукции през последните години. Темата за двама каращи се братя, изиграни от един и същ актьор, изглежда достатъчно интригуваща и позволява вмъкването на класически прочити.

Героите, местата и събитията съществуват, като са представени на една много тънка граница между реалистичното и магическото, която често се преминава. Хиперболизацията и метафоричността на езика на сериала създават един специфичен свят, в който се случва действието, и това кара зрителя постоянно да е в очакване, потопен в наглед спокойния и еднообразен пейзаж на замръзналите прерии и ниви.

В самата си същност сериалът напомня на своите герои – под обикновената обвивка се крие нещо изключително и вдъхновяващо, неподозирана сила, която привлича към себе си. Историите в сериала не са просто криминални интриги в Средния Запад, понякога са поучителни, понякога – забавни, понякога – просто странни случки, които най-често задават въпроса какво е нормално и кое е изключително и свръхчовешко.

Единственото, което ми липсва в трейлъра, е някое точно подбрано парче за музикална тема, но саундтракът досега винаги е бил една от многото силни страни на сериала и надали този път това ще се промени.

Фарго използва много подходящо дупката между новите епизоди на огромните суперпродукции, борейки се за своите няколко часа слава, и ако е дори близо до качеството и замисъла на предишните два сезона (макар и свързана, историята във всяка част е независима от останалите), новият сезон ще си заслужава всяка секунда от гледането.

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Михаил Иванов