Задава ли се Call of Duty: Black Ops 4?

През последните дни се появиха слухове, че Black Ops 4 ще бъде следващата част от популярната шутър поредица Call of Duty. От 2014 г. насам Activision издава игрите от серията след тригодишен цикъл на разработка. Стратегията на издателя е всяка игра да се разработва от различно студио за период от три години, като за разработката отговарят три студия – Sledgehammer, Treyarch и Infinity Ward.

Black Ops 4, Black Ops 3

Последните две издания от поредицата бяха дело на Sledgehammer и Infinity Ward,  което означава, че тази година е ред на разработчиците от Treyarch да поемат щафетата. Именно Treyarch е студиото, отговорно за създаването на Black Ops поредицата, но това само по себе си не свидетелства за разработката на Black Ops 4. Sledgehammer например избраха да създадат съвсем нова подсерия в лицето на World War II, за сметка на продължение на Advanced Warfare.

Black Ops 4, WW II

Слуховете

В причина за спекулациите се превърна публикация на самопровъзгласилия се за вътрешен човек от индустрията Маркъс Селърс. Според него 2018 г. ще бъде годината на Black Ops 4, като действието в играта ще се развива през настоящето. В публикацията също така се споменава, че тя ще излезе и за Nintendo Switch. Switch версията ще поддържа допълнително съдържание, функцията HD rumble и сензорите за движение на конзолата.

Последната Call of Duty игра, излязла за конзола на Nintendo, бе Ghosts през 2013 г. След успеха на Nintendo Switch не би било изненадващо бъдещата игра от поредицата да излезе и за тази платформа.

Black Ops 4, Ghosts

Black Ops е най-успешната подсерсия в Call of Duty поредицата с над 70 млн. продадени копия. Предвид главозамайващия ѝ успех, потенциалното разработване на Black Ops 4 изглежда напълно резонно. Въпреки това трябва да приемем изказванията на Селърс с щипка сол. Миналите му предположения невинаги са се сбъдвали, а и все още е прекалено рано за догадки.

Какви са вашите очаквания? Искате ли нова Black Ops игра, или смятате, че е време Treyarch да насочи вниманието си в друга посока?

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Димитър Неделчев

Психолог ентусиаст, прохождащ автор и най-вече порода геймър. Към настоящия момент работя в социалната сфера, като прекарвам свободното си време излизайки с приятели, четейки книги и тренирайки.