Екшън игрите подобряват рефлексите на хората - гейминг доза

Екшън игрите подобряват рефлексите на хората

Знаете ли, че… Учени от университета в Рочестър са направили проучване, чиито резултати сочат, че екшън игрите като Call of Duty учат хората да взимат по-бързи решения. Експериментът е проведен през 2010 г. сред младежи на възраст между 18 и 25 години. Участниците биват разделяни на две групи, като едната трябва да играе играта Call of Duty – несъмнено една от най-добрите First Person Shooter игри до момента. За нея се изискват бързи рефлекси от страна на играчите. На втората група пък им е била зададена играта Sims 2. Тя е Social Simulation Game, където развитието става бавно и постепенно.

Участниците в проучването трябва да играят тези 2 игри в продължение на 50 игрови часа. След това минават през малък тест. По време на този тест играчите трябва да отговарят на въпроси за малък период от време. Втората част от изследването се е състояла в това да анализират какво виждат, както и да описват видяното. Оказва се, че играчите от първата група реагират по-бързо от играчите на Sims 2 с цели 25%.

Според учените от университета екшън игрите не правят хората по-глупави. Напротив – игрите подобряват концентрацията и точността на играчите. Това се отнася и за тяхното аналитично мислене и взимане на правилни решения в определени ситуации, където са нужни бързи рефлекси.

Единствената реална вреда, която игрите могат да нанесат върху играчите, е евентуално влияние върху тяхното социално общуване.

Ако тази гейминг доза Ви е накарала да се замислите, то сега е момента да Ви поканим да се присъедините в нашите фейсбук групи – Технологичното общество на България и Гейминг Зона.

Свали като WallPaper (Full HD)

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Николов

Занимавам се с компютърни технологии от 7 годишен. Завършил съм средно образование с профил информатика и информационни, а интересът ми е Game Development. Обичам градивната критика, като много често давам такава.