Technology.bg ви препоръчва - "Добри момчета"

Technology.bg ви препоръчва – „Добри момчета“

В третата част на нашата рубрика „Technology.bg ви препоръчва“ ще си поговорим за един класически мафиотски филм отпреди почти тридесет години. Това, разбира се, го правим по случай нечий рожден ден. А именно – Джо Пеши, който днес навършва седемдесет и пет години.

Въпреки напредналата си възраст, той все още участва във филми, за което му се възхищаваме. Пожелаваме му още дълги години да бъде на екран.

А сега нека си поговорим за живота на Джо.

Кой е Джо Пеши?

Роден е през 1943-та в Ню Джърси, САЩ. Майка му е фризьорка, а баща му барман и шофьор на мотокар.

Още като дете започва актьорската си кариера, като участва в детски сериал. По късно под псевдонима „Джо Ричи“ записва песен. Също свири на китара в няколко детски групи.

Първата роля на Джо Пеши във филм идва през 1961 г., но той не взема нищо за нея. След това му се налага да чака още петнадесет години, преди да получи втора роля през 1976 г. Въпреки че е много малка, Джо се справя много добре, което не остава незабелязано. Робърт Де Ниро забелязва усилията на все още неопитния актьор и убеждава режисьора Мартин Скорсезе да му даде роля.

Това се случва през 1980 г. във филма „Разяреният бик“.

След този филм започва успехът за Джо Пеши. До 1989-та той участва в още три филма, които изключително много го издигат. Отново съвместно с Робърт Де Ниро играе в „Имало едно време в Америка“, който е номиниран за два Златни глобуса.

През 1990 г. двамата отново са на снимачната площадка заедно с Рей Лиота в „Добри момчета“, за което Джо Пеши получава награда „Оскар“ за най-добра поддържаща роля.

През същата година талантът на Джо в комедията се проявява отново в „Сам вкъщи“, който и до днес всички телевизии пускат по коледните празници.

След като научихме малка част от историята на Джо Пеши, нека поговорим малко и за актьорите, които ще видим.

Джо Пеши си взима оскарът

Актьорите

Както вече споменахме, филмът е за мафията. Томи ДеВито (Джо Пеши), Джеймс Конуей (Робърт Де Нир) и Хенри Хил (Рей Лиота) са главните герои. Освен спечелената от Пеши награда, която вече споменахме, филмът има общо десет номинации за „Оскар“ и „Златен Глобус“. Играта на тримата главни герои в комбинация с уникален замисъл и една холивудска легенда зад камерата – крайният резултат е неповторим ! Безспорно това е един от най-добрите мафиотски филми, създавани някога!

Режисьорът Мартин Скорсезе прави мафиотската работа да изглежда толкова лесна, приятна и безнаказана. Чак се замисляме за смяна на професията.

Джо Пеши " Забавен ли съм ? "

Да започнем вече с филма?

„Добри момчета“

По думи на главния герой Хенри Хил, да бъдеш гангстер е по-престижно от това да бъдеш президент на Съединените американски щати. Действието във филма се развива главно около него.

Още в първите минути на филма се убеждаваме, че с тези хора не бива да се шегуваш. Както и главният герой казва – те не чакат по опашки. Ако искат нещо, просто си го взимат. Всички се познават взаимно и всеки втори се казва Питър или Пол.

Още от малък той помага на гангстерите от другата страна на улицата. Правейки малки неща за тях, като да им паркира колите например, Хенри се издига в очите им. След време напуска училище и под крилото на Пол Сисеро (Пол Сорвино) започва „работа“ на пълно работно време в италианско-американската мафия.

В интерес на истината през целия филм виждаме как героите правят каквото си пожелаят. Правят няколко големи обира, но както в повечето подобни филми се самозабравят и се налага идилията, в която живеят, да приключи.

Точно когато си мислим, че добрите момчета са на върха, се случва нещо неочаквано, което обърква целите им планове. Няма да слагаме спойлери, защото все пак е възможно някой от читателите ни да не е гледал филма.

След като Хенри Хил се захваща с наркотици, което му е изрично забранено – всичко тръгва накриво. Започват разни полицейски разследвания, преследвания и подобни. Накрая нямат друг избор пред себе си, освен да се предадат взаимно.

Накратко – това беше за филма. Няма да пишем повече, защото не можем да го направим без спойлери, а не искаме да разваляме нечий кеф.

Младият Робърт Де Ниро в " Добри Момчета"

Още за работата на Джо Пеши

Пиковата точка на актьорската кариера на Джо започва през края на 80-те години на миналия век и привършва десетина години по-късно. Вижте някои от най-признатите филми с негово участие.

  • Смъртоносно оръжие 2 ( 1989 ) – една номинация за награда „Оскар“
  • Легендарният живот на Ърнест Хемингуей ( 1989 )
  • Сам вкъщи ( 1990 ) – две номинации за награди „Оскар“
  • Джей Еф Кей ( 1991 ) – две спечелени награди „Оскар“
  • Братовчед ми Вини ( 1992 ) – една спечелена награда „Оскар“
  • Смъртоносно оръжие 3 ( 1992)
  • Сам Вкъщи 2 ( 1992 )
  • История от Бронкс ( 1993 )
  • С отличие ( 1994 ) – една номинация за награда „Златен Глобус“
  • Казино ( 1995 ) – една номинация за награда „Оскар“. На 147-мо място за най-висока оценка в IMDb.

Това беше третата част от нашата рубрика „Technology.bg ви препоръчва“. Ако сте пропуснали втората, можете да я видите тук.

Надяваме се да ви е харесало и да сме ви били полезни. Кажете ни в коментарите.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Теневски

Ами, биография нямам, защото съм лентяй. Не съм учил никъде, защото прекъснах образованието си, за да седя вкъщи и да играя видеоигри. Тъпо,а ?