Call of Duty WW2 Cover

Нов трейлър за следващия Call of Duty WW2

Дали е заради големия успех на Battlefield 1 или не, Activision са решили да върнат Call of Duty WW2 отново във времето на Втората световна война.

Разработчиците засега оставят настрана Modern Warfare, Infinite Warfare и Black Ops в миналото, за да направят нов reboot на франчайза. По този начин те ни връщат близо 10 години назад, когато беше и последното такова заглавие с действия, развиващи се през Втората световна. Всичко това стана ясно на специалния live stream, който бе излъчен преди ден. На него бе показан и първият трейлър на играта. Какво обаче можем да очакваме от заглавието ?

Кога ще можем да играем Call of Duty WW2?

По стар обичай, Call of Duty WW2, който се разработва от Sledgehammer Games вече цели 3 години ще бъде пуснат на 3 ноември. Това е и най-обичайната дата за излизането на CoD заглавията. Навярно обаче ще има и затворен бета тест за тези, които са поръчали играта предварително. Също стана ясно, че multiplayer-a ще бъде готов за E3 2017, и ще бъде отворен за първи път за широката общественост.

Soldier helping another soldier in Call of Duty : WW2

Кампанията в Call of Duty

В сингъл-плеър кампанията на играта вие отново се въплъщавате в американски войник, който е изпратен да се бие на фронта. Действията от войната ще бъдат изпитани от първо лице, като разработчиците обещават това да е най-реалистичното преживяване, създавано някога. Обещават също, че геймплеят ще е интензивен, интуитивен и дълбок. Дори се говори, че играта ще засегне и по-неудобни теми за времето, като расизъм, сексизъм и религиозно осъждане. За историческата автентичност на заглавието обаче, от Sledgehammer Games са се свързали с известния историк Мартин Морган. Той е разкрил пред тях истории за героизъм, извращения и саможертви. Според Мартин Кондри (съосновател на Sledgehammer), войната е засегнала милиони животи, и е важно за тях да разкажат техните истории.

Soldiers walking in a forest in Call of Duty : WW2

Мултиплеъра

Много малко беше казано за мултиплеър аспекта на играта, но се очаква Call of Duty WW2 да предлага новия War mode. Това би следвало да бъде асиметрична битка между отборите с различни цели. Един от тези сценарии безспорно ще бъде и D-Day – битката за Нормандия, след като беше показана на трейлъра. Можем само обаче да се надяваме за битки от 32-64 играча в стил Red Orchestra 2. Говори се, че multiplayer прогресирането ще става подобно на повечето онлайн игри – играчите ще бъдат поставяни в дивизии, отговарящи на техните възможности.

Zombie mod will return to Call of Duty WW2

Call of Duty Co-op игра

За голямо щастие на всички чакащи, Call of Duty WW2 ще предлага и любимия на всички Zombies мод. Той ще пренесе играчите в ожесточени битки срещу експерименталната армия от зомби-бойци на Третия райх. От Sledgehammer обещават и изненадваща оригинална история с нови врагове.

Цялостно, обещанията за следващия Call of Duty са същите, каквито Activision даваха за всички предишни игри. Въпреки това трейлъра, който уж използва кадри от истинската игра, изглежда доста интригуващо. Ако успеят обаче да грабнат играчите с наистина интересна single player история и иновативен и грабващ multiplayer, смятаме, че могат да имат шанс срещу Battlefield.

Целият reveal stream, може да изгледате тук :

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Христо Чернев

Graphic, Motion, Web and Print дизайнер с изявени интереси към хардуер и gaming.