Windigo Gaming победиха в световният шампионат по електронни спортове.

Българският отбор Windigo Gaming спечели 500 000 долара от WESG 2018

Windigo Gaming – това е отборът, спечелил 500 000 долара и завършил на първо място в Световния шампионат по електронни спортове в Китай. Windigo успя да се класира в турнира на CS:GO, в който участваха общо 27 отбора, след успешно преминатите квалификации за Източна Европа.

Световният шампионат се проведе тази година от 11 до 17 март в Шанхай. Участваха световноизвестни отбори, включително миналогодишните шампиони от Великобритания – Fnatic. Сънародниците ни, които се издигнаха в класацията и грабнаха титлата, са общо петима.

На финала Windigo Gaming успя да направи обрат срещу поляците от Ago Esports. Родният отбор загуби първия рунд на картата Inferno с резултат (14:16), но успя да спечели следващите два – de_Mirage (16:13) и de_Dust2 (16:7). Паричната награда е връчена от World Electronic Sports Games (WESG).

За CS:GO и световния шампионат

CS:GO или Counter Strike: Global Offensive е игра, която е собственост на Valve.  Излиза на 21 август 2012 г., като е налична за PC, PlayStation 3, Xbox 360, Linux и Macintosh. Първоначално играта струва 30 лева и впоследствие става безплатна. Повече информация за нея можете да откриете на официалния сайт на Counter Strike: Global Offensive .

WESG или World Electronic Sports Games е интернационален световен шампионат по електронни спортове, който е базиран в Шанхай и организиран от AliSports. Първият такъв турнир се провежда през 2016 г. с натрупан награден фонд в размер на 5,5 милиона долара. Игрите, които се играят, са Counter Strike: Global Offensive, Dota 2, Hearthstone: Heroes of Warcraft, както и Starcraft II. През 2017 г. WESG добавя възможността игрите CS:GO и Hearthstone да имат женски турнири.

Интересно за World Electronic Sports Games е, че всеки отбор трябва да е съставен от играчи, които са от една и съща националност. Едни от известните отбори по света са Fnatic – миналогодишните шампиони в WESG, а след тях се нареждат Space Soliders и Team Russia.

За играчите от Windigo Gaming

  • Камен Костадинов (bubble) е капитанът, на 27 години е и играе главно с AWP.
  • Виктор Дянков (v1c7oR) е на 24 години и вторият най-възрастен от своите съотборници.
  • Георги Григоров (SHiPZ) е на 18 години, избран за най-полезен играч този турнир.
  • Янко Панов (blocker) е на 21 години и ролята, която той изпълнява, е Entry Fragger.
  • Валентин Василев (poizon) е на 20 години, той има още няколко прякора, които са poiz0n, poiz, poizy.

Можем да постигнем уникални резултати, като следваме най-важното ключово нещо, което е вярата. За тези от вас, които искат да изгледат съревнованието на тези млади професионалисти, оставяме официален клип с част от състезанието:

https://www.youtube.com/watch?v=uRFkh4udvAU

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Николов

Занимавам се с компютърни технологии от 7 годишен. Уча в училище с профил информатика и информационни, а интересът ми е Game Development. Обичам градивната критика, като много често давам такава.