насрочване на имейли

Gmail вече има бутон за отмяна на изпращането в Android

Неволното изпращане на недовършен имейл е нещо изключително неприятно и много пъти може да застраши качествената служебна или лична комуникация. За щастие, тези дни явно са към края. Потребителите на устройства с операционна система Android, които ползват Gmail, вече имат достъп до бутон за отмяна на изпращането.

Облекчение

Десктоп версията на Gmail отдавна предлага възможността да се „отмени изпращането“ на съобщенията. Това на практика забавя изпращането за известно време, за да можете да промените решението си.

Версия 8.7 на приложението Gmail за Android обаче добавя функцията за отмяна. Това означава, че ако случайно докоснете бутона „Изпращане“, можете бързо да изтеглите имейла, като докоснете бутона „Отмяна“, както е показано по-горе.

Натискайки „Отмяна“, ще бъдете върнати на екрана за редактиране. Това ви позволява да промените нещо неподходящо в имейла си или пък да го изтриете изцяло.

Разбира се, малко е странно, че Google добавя тази важна функция към Gmail след толкова много години. Райън Хейджър от Android Police потвърждава, че това е съвсем ново за потребителите на Android. Странно е, но е хубаво, че потребителите на операционната система сега имат тази опция. Насладете й се и изпращайте по имейл умно и безопасно!

Четете Technology.bg всеки ден, за да научавате всичко най-важно и най-интересно от света на информационните технологии!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.