Steam Spring Cleaning

Steam Spring Cleaning Event започна

Най-честата връзка, до която стигаме, когато заговорим за Steam евенти, вероятно е тази за разпродажбите, от които портфейлите на мнозина от нас често страдат. Но пък в много случаи тези разпродажби са съпроводени и от доста интересни сами по себе си инициативи в рамките на платформата. Любим пример за мен е Monster Summer Sale от 2015 година, когато в клиента на Steam можехме да обединим сили с други играчи в побеждаването на чудовища единствено със силата на кликането. Но стига толкова носталгия, Steam Spring Cleaning Event започна вчера вечерта, и макар да не включва героични клик битки, ни дава някои доста интересни задачки.

Steam Spring Cleaning

Steam Spring Cleaning Event

Започващ от 24 май и продължаващ до 28 май, Steam Spring Cleaning Event ни предизвиква да отворим вратите на прашните си гейминг килери и да изтупаме праха от някоя и друга тънеща в забвение игрица, която импулсивно купихме преди няколко години и така и не играхме. В рамките на евента ще можем да се насладим на редица безплатни за ограничено време игри, намаления, всекидневни задачки и дълготрайни проекти. За труда си ще се сдобием не само с нова значка, както и придружаващия я бонус експириънс за профила, но и бекграунд картинки и чат емотикони. Но да караме подред.

Steam Spring Cleaning

Безплатни за ограничено време

В рамките на евента ще можете да пробвате редица интересни игри, които ще можете да вземете и със значително намаление в случай, че ви харесат. А в списъка влизат:

Don’t Starve Together – Намалена с 40% или 8.99€.

Tyranny – Намалена с 66% или 14.27€.

Dead By Daylight – Също така намалена на 50% или 9.99€.

Cities Skylines – Намалена със 75% или 6.99€.

DiRT 4 – Намалена със 75% или 16.49€.

Borderlands 2 – Намалена със 75% или 7.49€.

Middle-earth: Shadow of Mordor – Намалена с 60% или точно 8€.

Castle Crashers – Без намаление.

Left 4 Dead – Без намаление.

Steam Spring Cleaning

Задачки и проекти

Целта на Steam Spring Cleaning Event излежда наистина е да накара играчите да изпробват нещо ново. Или пък нещо старо, за което са забравили, или пък нещо, за което дори не подозират, че притежават. За целта са ни дадени шест проекта, които можем да изпълним в рамките на целия евент, както и всекидневни задачки, които да борим ден за ден. За всеки проект или дневна задача има списък игри, които трябва да поиграете. Списъците ще варират от играч до играч, тъй като всеки от тях е съобразен с библиотеката ви. Но затова пък условията на задачите и проектите за еднакви за всички, а ето ги и тях:

Steam Spring Cleaning

Steam Spring Cleaning Event Projects

„Nostalgia“ – Поиграйте игра, която сте играли повече от два часа, но не сте играли от известно време.

„Can’t Wait“ – Поиграйте игра, която сте купили в последните 6 месеца.

„Trusted Friend“ – Поиграйте игра, която ваш приятел препоръчва. (Има се предвид такива, за които вашият приятел е написал позитивно ревю в Steam.)

„Trusted Advisor“ – Поиграйте игра, която curator, когото следвате, е препоръчал.

„Another Chance“ – Поиграйте игра, която сте играли по-малко от час.

„Blast from the Past“ – Поиграйте първата игра, която сте добавили в Steam акаунта си.

Steam Spring Cleaning

Дневни задачки на Steam Spring Cleaning Event

Дневните задачки за 24 май, които все още можете да изпълните до днес вечерта, са както следва:

„Speed Clean“ – Поиграйте някоя от безплатните за ограничено време игри.

„Spin Cycle“ – Не можете да решите какво да играете? За тази задача Steam е подбрал няколко игри от библиотеката ви, които да поразцъкате.

„Clear the Backlog“ – Купили сте си игра, но още не сте я играли? Сега му е времето. Тук отново ще намерите случайно подбрани игри от библиотеката си, които обаче никога не сте пускали дори.

Като не забравяйте да ги проверявате всеки ден, защото ще получим по общо четири от всеки тип преди да изтече евентът.

Steam Spring Cleaning

Хвала на таквизи евенти

Не знам за вас, но аз съм изключително доволен от идеята, залегнала в Steam Spring Cleaning. Като един от онзи тип геймъри, които трудно устояват на намаление (макар и в последно време да започнах да преборвам тази си слабост), през годините съм натрупал стотици игри. По-голямата част от тях са просто статистика, част от числото, изписано до „Games“ в моята Steam библиотека. Ако ме питате за някоя от тях, вероятно няма да мога да ви кажа със сигурност дали я имам или не. Затова ми харесва, че Steam ми дава стимул да поизтупам прахта от някоя от тях и може би дори да открия някой диамант в процеса. Разбира се, ако просто искате значката и другите бонуси, можете да се ограничите с инсталиране и кратко пускане на нужните игри, но пък къде би била забавата в това.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Иван Иванов