Sony VR

Пускат пълния пакет Sony VR за $500, предварителните поръчки започват на 22 март

Тайната се крие в контролерите за движение и в камерата

По-рано през тази седмица Sony обяви, че PlayStation VR ще бъде достъпна на цена от само $399. Като се има предвид, че конкурентните VR хедсети, като Oculus, са с най-малко $200 по-скъпи, хората има за какво да се вълнуват. Всъщност покупките на PlayStation камерата скочиха с 3000% в Amazon, а контролерите за движение – с 1000%, според Ars Technica.

Оказва се, че интересът към контролерите за движение и камерата, са съвсем оправдани, понеже Sony току-що обяви, че именно това ще бъдат необходимите елементи, за да може хедсетът PlayStation VR да се използва  в повечето от съвместимите игри.

Тази сутрин Sony информира, че цената на пакета ще бъде $500. Пълният пакет включва камерата и контролерите за движение, както и колекцията с мини игри VR Worlds.  От Sony обясниха, че камерата е необходима за проследяване на позицията. Любопитно е, че повечето от игрите изискват физическо преместване на потребителя, за да може той да играе.

Препоръчителната цена на камерата е $60, а на контролерите за движение – $50 долара за брой. Amazon пуска камерата за $44, а устройствата за движене – по $24. Очевидно разходите биха били същите, ако елементите се купуват поотделно.

VR очилата на Sony работят само с PlayStation

Все пак, VR хедсетът на Sony е по-евтин от конкурентните продукти като Oculus Rift, който започва от $599, и HTC Vive, чиято начална цена е $799. Нека се има предвид обаче, че потребителят ще се нуждае от конзолата на PlayStation, което добавя още няколко стотин долара към цената.

Трябва да се отчете и една друга важна подробност – софтуерът BigScreen не е споменавал за поддръжка на Sony VR. От компанията обявиха, че през април той ще поддържа другите два конкурента – Oculus Rift и HTC Vive, а по-късно през тази година – и Samsung Gear. Иновативният софтуер може да се окаже особено интересен за потребителите. Tой премества целия windows компютър във виртуална среда. Това дава възможност за използване на виртуалното устройство като единствен дисплей.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Атанас Георгиев

Обичам да следя новостите в областта на биологията, Космоса и технологиите. Това ми дава възможност да ги споделя с Вас, читателите на Technology.bg