Smart очилата на Intel

Smart очилата на Intel ще довършат ли започнатото от Гугъл ?

Нека се върнем назад в недалечната 2013 година. Google обявиха своите първи smart очила. Обещани бяха немалко неща, като известия, появяващи се на самите очила, възможност за заснемане на преживяванията ни, както и контрол на всичко това чрез жестове. За добро или лошо проектът не беше особено успешен. Къде точно сбърка голяма фирма като Google ? Може би с опита си да направят очилата да изглеждат така, сякаш са от sci-fi филм. Това отблъсна немалко хора. Цената също беше немалък фактор, набор от хора бяха на мнение, че „не си струват парите“. Прототипът на Intel има потенциала да успее в това, в което Google се провалиха. Smart очилата на Intel, кръстени Vaunt, все още нямат обявена дата на излизане.

smart очилата на Intel

Характеристики на Smart очилата на Intel

Тежащи около 50 грама, те са сравнително по-леки от други smart очила. Изглежда Intel са взели поука от грешката на Google, затова изглеждат съвсем нормално, а не футуристично. Едно от най-забележимите неща е липсата на камера, която да стърчи и да притеснява случайни минувачи, че биват снимани без тяхно позволение.

Начинът, по който виждате самите известия, е иновативен. Те са забележими само за вас и ги виждате само ако си сложите окото под определен ъгъл.

Лазери, които се излъчват директно в очите ви

На пръв поглед може да звучи страшно, но специалистите от Intel уверяват, че няма как да навредят на човешкото око. Също така ще можете да синхронизирате телефона си със самите очила, чрез Bluetooth връзка, за да виждате известията си в реално време.

Има не една причина да очакваме с нетърпение Smart очилата на Intel, но за сега те са прототип, предназначен за разработчици, които ще създават основни приложения и услуги. Но нека да не бързаме, Intel са известни с немалко продукти, които изглеждат обещаващо в началния процес на разработка и въпреки това не излизат на бял свят.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивайло Семерджиев