reminiscence - основно изображение

Пътешествие в Reminiscence (Спомените) с Хю Джакман

Лентата Reminiscence ще се появи на 20 август по кината и HBO Max. Новината беше обявена на 3 май от продуцентите Уорнър Брос. Филмът съчетава научна фантастика, мистерия, трилър и екшън. Режисьорски дебют на лента за голям екран на Лиса Джой – създател и продуцент на Западен свят (WestWorld).

Reminiscence – описание

  • Премиера в САЩ: 20.08.2021 г.
  • Жанр: научна фантастика, мистерия, трилър, екшън
  • Режисьор: Лиса Джой
  • Сценарист: Лиса Джой
  • Главни актьори: Хю Джакман, Ребека Фъргюсън, Тандиу Нютън, Натали Мартинез и др.
  • IMDB:
  • Времетраене: 149 минути

Спомените могат да са хубави – „Онези малки моменти от живота, които означават всичко“, както казва в интервю режисьорката Лиса Джой. „Колко ги ценим?“- задава въпрос тя. Филмът е провокиран от загубата на дядо ѝ и желанието да съхрани прекрасните спомени с него и чувството оттогава.

Спомените могат да бъдат и лоши, кошмарни дори – Джой обяснява, че филмът е вдъхновен от „сладки“ спомени, но съвсем не е за подобни – има ноар елементи и много екшън и напрежение.

Синопсис

Спомените са част от нашето минало, част от нас самите. Носим ги в душите и  сърцата си. Може ли обаче да живеем само с тях и само в миналото? Понякога „носталгията става начин на живот“, казва героят Никълас „Ник“ Банистър – в ролята Хю Джакман.

Той е учен от близкото бъдеще, живеещ в наводнения Маями. Експерт в своята особена професия: предлага възможност на хората, чрез определена техника да преживеят спомените, които желаят, и да върнат изтритите. Спомените на жителите на града са единственото им останало – тяхно убежище и място за вътрешно спокойствие.

Животът на Ник се променя, когато на сеанс идва Мей – млада, мистериозна и омагьосваща. Привличането между двамата е мигновено. В един момент Мей изчезва. Банистър, силно обезпокоен, започва да я търси. Търси и  отговорите на въпросите: защо е дошла при него, коя е в действителност, замесена ли е в нещо?

Истината за изчезването на Мей постепенно се разкрива и включва много елементи на перфектното престъпление. Ник трябва да си отговори и на въпроса: докъде би стигнал в разкриването на тайните за тази, която обича? Дали техниката за спомени, която използва при другите, ще му помогне? Или ще доведе до нови въпроси без възможност за отговори. Заслужава ли си да тръгне по този път – на заглавния постер на филма пише „не се връщай назад“.  Отговорите ще разберем заедно с Николас, докато го следваме със затаен дъх в неговото пътешествие – в реалността и в спомените.

Reminiscence – Първи анонс през 2019 г.

През януари 2019 г. беше обявено, че Лиса Джой ще дебютира като режисьор с филм, в който ще участват Хю Джакман и Ребека Фъргюсън. През март 2019 г. беше съобщено, че Warner Bros. е купил правата за разпространение на филма. През август същата година Тандиу Нютън е включена в актьорския екип. Анджела Сарафян, Натали Мартинес, Марина де Тавира и Клиф Къртис се присъединяват през октомври. Снимките са започнали на 21.10 в Ню Орлиънс и Маями.

Екранна премиера

Първоначално планирано за 16 април 2021 г., минало през няколко дати, излъчването на Reminiscence в САЩ е на 20 август 2021  г.  в кината и по HBO Max. Това е част от плана на Warner Bros., всички техни филми от 2021 г. да се излъчват  едновременно в кината и по HBO Max.

Официален трейлър

Това накратко е историята в и за този филм, провокиращ човешкият лимит на поносимост към напрежение и любопитство. „Тръгваш на пътешествие. Всичко, което трябва да направиш, е да следваш гласа ми“ – казва Ник Банистър на всеки свой клиент. И ние заедно с него тръгваме на силно напрегнато, скоростно и като действие, и като емоции, пътуване. Къде ли ще го/ни отведе? Предстои да видим на 20 август 2021 г.

Ние от КиноЗона ви благодарим за отделеното време за тази статия и ви подсещаме, че можете да споделите Вашите впечатления и очаквания с нас тук в коментарите или пък в нашата фейсбук група. Поздрави и до скоро!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Надежда Златева