Westworld cover photo

Westworld – в нетърпеливо очакване на нов сезон

https://www.youtube.com/watch?v=zSuZrOfRLYE

HBO за пореден път се доказва като телевизия, която има както ресурсите, така и усет за създаване на качествени и обичани телевизионни поредици.

След финалния епизод на “Westworld”, шоуто се изявява като един от най-успешните първи сезони в историята на телевизията. Цифрите говорят сами за себе си – с над дванадесет милиона зрители сумарно за серия (включващо както премиерата, така и повторения, стрийминг и всякакви други излъчвания), то изпреварва дори постиженията на “Игра на тронове” и “Истински детектив”.

След подобен феноменален успех, високи рейтинги и изненадващи обрати, съвсем логично е очакванията за втори сезон да са повече от огромни. За съжаление зрителите ще трябва да се заредят с търпение чак до 2018-та година, когато се очаква и неговата премиера. Дали обаче “Westworld” ще успее да оправдае тяхното доверие и дори да го задмине? Ще се наложи да почакаме и да се надяваме, че Джонатън Нолън и компания са ни приготвили още множество приятни изненади.

В интервю за “The Hollywood Reporter” той смело се опитва да обясни, че “това е различно предаване, а продукцията му, както и писането на сценариите, са изключително амбициозни и предизвикателни”. Именно поради тази причина, те не могат да си позволят нов сезон всяка година, както е прието в телевизията.

Докато някои зрители могат само да тръпнат в очакване, други се стараят да “налучкат” правилната посока. В интернет вече има десетки теории, които варират от абсурдни до много логични, за развитието на сюжета и съдбите на главните герои. Но, както и Антъни Хопкинс споменава в интервю за “The National”, никога не знаеш какво ще се случи с даден персонаж, докато неговата съдба не бъде разкрита на екрана. Понякога е вълнуващо просто да не си наясно.

Всеки е добре дошъл да спомене своите фен теории по-долу в коментарите, а на нас не ни остава нищо освен да чакаме 2018-та, за да проверим дали сме били прави.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Димитър Копарански

The oldest and strongest emotion of mankind is fear, and the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown. So... fear me since you don't know me!