Kinetik след пожарът.

Българският стартъп за спортни електромобили Kinetik набира средства, за да възстанови производствената си база след пожар

Българската компания за спортни електрически коли Kinetik Automotive организира crowdfunding кампания, за да възстанови производствената си база след пожар. Стартиращата фирма започва дейност през 2017 г., но през април тази година пожар унищожава цялата ѝ сграда и техника, включително и създадения през 2019 г. бутиков спортен електромобил Kinetik 07.

За да започне проекта си отначало, екипът стартира дарителска кампания, в която до момента са събрани над 85 000 лв. от 178 дарители. До края на кампанията остават 23 дни, а крайната цел е набирането на 185 000 лева. Сумата е необходима за ремонт на производствената централа и за закупуване на част от техниката (компютри, 3D принтер, скенер и др.), което ще позволи на стартъпа да възстанови работата си. Екипът се стреми в най-скоро време да продължи развитието на проектите си, като основен фокус е разработването на електрически картинг, който предизвиква голям интерес у нас и в чужбина.

“С ваша помощ се надяваме да се върнем с пълна сила след около 3-4 месеца. Благодарим на всички, които ще изберат да ни подкрепят и по този начин ще дадат шанс на един млад и амбициозен екип да продължи да гради бъдеще в България. За нас това със сигурност не е краят, а по-скоро препятствие по пътя на развитието. Амбицията ни е по-силна от всякога и вярваме, че имаме потенциала да променим света на електрическите автомобили” – споделя Теодосий Теодосиев, собственик и основател на KINETIK Automotive.

Kinetik 07

В знак на благодарност екипът е подготвил различни награди за своите дарители, които варират спрямо дарената сума. Сред тях са тениска Kinetik, персонализирана скица от дизайнер на компанията, обиколки с електрически картинг и др. Всеки, който желае да подкрепи кампанията, може да го направи чрез онлайн системата за разплащания с дебитна или кредитна карта, по банков път, a също и в криптовалута.

Повече информация за дарителската кампания има тук.

За Kinetik Automotive

Kinetik Automotive е български производител на бутикови електромобили, който предлага иновативни технологични решения в сферата на автомобилните технологии и разработката на прототипи. Компанията, която е създадена през 2017, дава възможност на бизнеси и индивидуални клиенти да реализират идеите си, от първоначалните скици до работещи прототипи, за изключително кратък срок. Наборът от технологии, с които екипът си служи, включва 3D сканиране и принтиране, параметрично моделиране, самостоятелно разработена електроника и софтуер, виртуална (VR) и добавена реалност (AR) и други.

Първият реализиран проект е Kinetik 07 – електрически спортен автомобил на базата на Лотус 7. Всяка една част от електромобила е създадена от екипа, включително и

електрониката, което позволява изключително високо ниво на индивидуализация. Малко след това Kinetik пускат на пазара и електрически картинг Model 27, който комбинира бързото ускорение на електрическото задвижване и високата повратливост, характерни за картинг шаситата.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Йордан Манов

Никога не е късно да станеш за резил... :)