Afreeca Starleague Season 4

Осминафинал на Afreeca Starleague

На 10 октомври приключи осминафиналът на четвъртия сезон на турнира Afreeca Starleague. Ето какво се случи там.

Състезаваха се 16 играча в четири групи – A, B, C и D, като последните две бяха най-оспорвани и пълни с топ играчи. От всяка група на четвъртфинал се класираха по двама играча, а останалите отпаднаха.

Afreeca Starleague - Схемата, по която ще се играят срещите в осмина финала
Схемата, по която се играха срещите в осминафинала

Почти всички бяха макроигри – дълги, с много бази и много единици

В група A, известна като „Групата на Flash“, имаше някои доста тежки TvT-та. Армии от танкове и вълчъри се преследваха из картата, която беше минирана като за световно и победителят не беше ясен до последно. Flash, разбира се, се класира първи, но изненадващо беше, че втори се класира именно Baxter – новакът зерг, който лично Flash си избра като лесен за пребиване.

Във втората група „B“ пък бяха само ZvZ мачове. Игрите бяха доста кратки и елиминацията често се случваше на ниво зерглинги. Приятно беше, че в тази група първи се класира Larva, който принципно се справя добре с онлайн турнири, но при офлайн турнирите се дъни заради притеснение.

В групи C и D публиката буквално преливаше от студиото

Класирането на Bisu в група C не беше голяма изненада, но пък е добре, че не яде бой като на полуфинала от миналия сезон. Студиото за пръв път за този сезон беше претъпкано със зрители, дошли да подкрепят Bisu, или пък да погледат сеир, какъвто не липсваше. Bisu е известен с това, че пробките му почти никога не умират, затова някои зрители идват на негови мачове с плакати, на които пише „You killed my probe“ и неговата снимка. В първия си мач Bisu, освен че открадна газта на Mind, започна и да добива с пробката, вероятно за да го дразни.

В група D, която коментаторите кръстиха „Групата на смъртта“, имаше цели двама от TaekBangLeeSsang. Студиото беше още по-претъпкано, зрители се бяха скупчили дори на стълбите. Игрите бяха много тежки и дълги. В играта си срещу Soulkey, също зерг, Jaedong се опита да скрие база, но Soulkey я откри, което коства играта на Jaedong. Най-голяма изненада в групата беше отпадането на Jaedong, което никой не смяташе за възможно. Отпадането на Stork не е такава изненада, защото откакто се върна от Starcraft 2 към Starcraft, не е в толкова добра форма колкото преди.

Ето и схемата, по която ще се играе на четвъртфиналите. А тук може да прочетете повече за предния кръг.

Началото на четвъртфинала може да гледате на живо тук в 13ч днес (15.10). Ако пък пропуснете, може да видите записите тук.

P.S. Отново благодаря на Ники Николов за помощта.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Колийн Ливингстън

Колийн Ливингстън е писател, автор на книгите-игри "Мъдростта на царя", "Самсон" и "Ной". Завършил е физика, информатика, медицина и право, но не защото е хипер гений, а защото зад този псевдоним се крие бая народ. Интересува се от наука и религия, литература и окултизъм, ГМО и екоталибанщина отново поради шизофреничното съжителство на множество личности. Обича да слуша рок, метъл, църковни песнопения и тибетски мантри. Любима негова група е Nanowar of Steel.