Начало / apple / Нови данни за следващия iPhone
Заглавна картинка на статията "Нови данни за следващия iPhone"

Нови данни за следващия iPhone

Напоследък е трудно да се определят точните нови функции на следващия iPhone. Първоначално очаквахме версия S на 7 и 7 Plus, която няма да се различава драматично от миналогодишния модел. Също така очаквахме и модел от висок клас. Сега изглежда, че поне един от моделите ще притежава функция за отключване чрез разпознаване на лице. По всички личи, че моделът от висок клас ще има екран с почти никакви рамки, който дори обгръща слушалката и предната камера. Спекулациите около името на този модел продължават, като водещи са имената „iPhone Pro“, „iPhone 8“ и дори „iPhone X“.

Как Apple HomePod издаде информация за следващия iPhone

Доста програмисти прекараха часове и дни в изучаването на кода на Apple HomePod (личният асистент на Apple). Устройството наподобява вече познатите ни продукти като Google Home, Amazon Echo и Microsoft Invoke. Apple HomePod съдържа доста от кода, който ще видим в бъдещия iPhone. Компанията пусна по погрешка ъпдейт на HomePod и програмистите веднага се заеха да го изследват:

Данни за следващия iPhone

Самият код съдържа доста фрази, рефериращи „BKFaceDetect“, където „BK“ вероятно означава „Biometric Kit“(биометричен набор от инструменти). Apple имат тенденцията да използват думата „Kit“ за техните инструменти за програмисти. В кода също има референции към инфрачервена камера, която може би ще се ползва за засичането на лицето.

В кода се съдържа и следната снимка:

Данни за следващия iPhone

И преди са излизали подобни снимки, които лесно биха могли да бъдат фалшиви. Този път те идват директно от кода на Apple HomePod, което означава, че има огромна вероятност те да са истина. Тук ясно виждаме екран, който се простира от край до край във всички посоки. Също така екранът обгръща говорителя, камерата и сензорите.

Отговорите идват съвсем скоро

Двете нови неща, които виждаме при следващия iPhone, са вече реализирани в Android телефони като серията Galaxy на Samsung. Останалите спекулации относно новия модел на iPhone се въртят около TouchID – сензора за пръстови отпечатъци. Все още не е ясно дали Apple ще успеят да го поставят под екрана или в задната част на смартфона. Предстои да получим отговор на тези неща в най-близко бъдеще.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Ивайло Янев

Технологичен ентусиаст, който обожава теми като Local и Cloud Storage, IoT, компютърни конфигурации, модове, компютърни и конзолни игри и всякакви странни и полезни джаджи.