Заглавна картинка на статията "Amazon Echo с тъчскрийн може да излезе на пазара съвсем скоро"

Amazon Echo с тъчскрийн може да излезе на пазара съвсем скоро

Amazon е на път да пусне домашен асистент с тъчскрийн. Според запознати източници това може да се случи още днес. Новият модел на Amazon Echo ще има 7 инчов екран, реагиращ на допир, ще показва информация на него и ще има възможност да провежда телефонни разговори.

Новата визия на Amazon Echo

Миналата седмица видяхме снимки на устройство, за което се предполагаше, че ще е новата версия на Amazon Echo. Коментарите по новината бяха доста смесени. Някои потребители се зарадваха на възможността да комуникират с устройството чрез докосване на екрана. Други го определиха като „грозна и ненужна екстра“, за която ще трябва да плащаме повече. Което и да изберете за ваше мнение, това ще постави Amazon пред основния си конкурент Google с нова функция.

Снимка на Amazon Echo

Amazon Echo е добро устройство. Потребителите разполагат няколко из домовете си и имат на разположение асистента където и да се намират. Все пак, усещат се липсата на някои функции и фактът, че няма екран понякога ограничава цялостното преживяване. Като пример можем да посочим колко е труден изборът на музика от списък с песни само чрез глас. Добавянето на тъчскрийн би било полезно в такива случаи.

Нови функции

Според източници следващата версия на Amazon Echo ще може да извършва телефонни и видео обаждания. Това би било основателна причина за потребителя да се насочи към този продукт. Поставянето на подобно устройство на централно място вкъщи го прави идеално за такива цели.

Снимка на Amazon Echo

Все пак поставянето на екран води някои трудности, които липсват в устройства без дисплей. Програмисти и разработчици на програми за тези устройства ще трябва да решат дали си струва да разработват графичен интерфейс за програмите си. Знаем, че самостоятелните програмисти, които пишат за Amazon, са фенове на компанията и подобно нещо не би ги отказало.

Amazon доминира пазара до този момент

Чрез своят Echo, Amazon са на първа позиция в този пазар. По проучване на eMarketer, компанията притежава над 70 процента от този нишов пазар в Щатите до момента тази година. Това е значително повече от 23-те процента на Google. Други по-малки производители като Lenovo, LG, Harman Kardon и Mattel са също в играта с общо 5.6 процента. Отгоре на всичко, Amazon тепърва се засилва в този пазар!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивайло Янев

Технологичен ентусиаст, който обожава теми като Local и Cloud Storage, IoT, компютърни конфигурации, модове, компютърни и конзолни игри и всякакви странни и полезни джаджи.