Заглавна картинка на статията за лаптоп с безжично зареждане

Dell пусна първия лаптоп с безжично зареждане

Dell Latitude 7285, първият лаптоп с безжично зареждане (ако може да се нарече лаптоп), е вече на пазара. Но възможността му да се зарежда безжично идва с допълнителен разход. Устройството е с 12″ екран, три възможности за процесор, варианти с 8 и с 16 GB оперативна памет. Всички „лаптопи“ идват с Windows 10 64-bit-ов вариант, като има възможност за избор между Home и Pro вариантите на операционната система. Най-евтината конфигурация е на цена от 1 199 щатски долара, без клавиатура.

Снимка на лаптоп с безжично зареждане

Лаптоп с безжично зареждане в кавички?

Това не е точно лаптоп, а 2 в 1 машина. Може да се ползва като таблет или лаптоп. Eдинственият начин за безжично зареждане обаче е чрез клавиатура, струваща 379.99 американски долара, която не може да се ползва на метални повърхности. Освен клавиатурата е нужна и специална подложка, за която купувачът ще трябва да олекне с още 200 щатски долара или двете заедно ще му костват 549 щатски долара. Поотделно ще му струват 30 долара повече. Освен всичко това безжичното зареждане е с 1/3 по-бавно. Зареждайки с едва 30W, вместо 45W. Купувачът ще трябва да плати минимум 1 749 щатски долара за лаптоп и комплект за безжично зареждане заедно. А ако иска най-високия клас, ще му се наложи да даде цели 2 538 щатски долара.

Снимка на лаптоп с безжично зареждане

Подробни характеристики

„Лаптопът“ ще е със съотношение на тъчскрийн екрана 3:2 като на наскоро пуснатата от Microsoft Surface серия. Резолюцията ще бъде 2880 х 1920 и екранът ще е с матово покритие. Устройството идва с комбиниран USIM/USD слот, който може да побере до 2 SIM карти или 1 SIM и 1 MicroSD, като поддържани са само WWAN мрежи. Освен това има 2 Thunderbolt 3(тип С) порта и комбиниран 3,5 мм жак. Трите възможни процесора са: Intel® Core™ i5-7Y54, Intel® Core™ i5-7Y57, Intel® Core™ i7-7Y75. Всички модели ще идват с М.2 SSD, като купувачът ще може да избира между 128 и 256 GB вариант.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Иван Басамаков