Deutsche Telecom Тимътиус Хьотгес

Deutsche Telecom: Eвропа не изостава в 5G

Европа не отстъпва на Азия и САЩ в развитието на технологиите за мобилен достъп от пето поколение (т.нар. 5G). Това заяви изпълнителният директор на водещия германски телеком Deutsche Telecom Тимотеус Хьотгес в своето изказване пред аудиторията на Световния мобилен конгрес в Барселона.

„5G мрежи все още не са внедрени в нито една част от света и Европа не изостава…Европа е точно в средата на състезанието и ние имаме всички възможности да бъдем в челото на това развитие.“ – посочи мениджърът.

Правителствата на европейските държави трябва да улеснят инвестициите в мобилни услуги

Очаквано за мнозина, Тимотеус Хьотгес хвърли ръкавицата към европейските регулатори и правителствата. Според него те трябва да улеснят инвестициите в мобилни услуги от пето поколение, включително чрез субсидии и по-ниски цени за честотен спектър.

Възможно е внедряването на 5G покритие на целия континент да изисква между 300 млн. и 500 млн.евро, заяви още висшият мениджър, добавяйки, че това е мащабна инвестиция и не става въпрос само за поставянето на антени на покривите.

Шефът на Deutsche Telecom представи също прототип на очила с добавена реалност, създадени от немския производител на оптика Carl Zeiss. Двете компании отдавна имат партньорство в областта на т.нар. wearable технологии. Възможно е също германският оператор да предостави отворен API (Application Programming Interface) на open source общността, която да развива приложения и да проиграва различни казуси за използване на очилата.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Йордан Манов

Никога не е късно да станеш за резил... :)