Заглавна картинка на статията "Новият чат-бот на Yahoo"

Новият чат-бот на Yahoo

Интернет гигантът Yahoo пуска нов чат-бот, който да бъде използван за координиране на семейни дейности. И тук не става дума само за изпращане на съобщения с молбата-команда „Изхвърли боклука!” и спорове кой точно да го направи, а за нещо повече.

Yahoo с опити да подобрят комуникацията ни с компютрите

Новият чат-бот, елегантно наречен Captain, е текстово базирана система. Освен за различен тип напомняния може да бъде използвана за списъци за пазаруване и въвеждане на дневен график. Уви, към момента тя е достъпна единствено в САЩ, но се надяваме скоро да разширят употребата му и за Европа.

За активиране е достатъчно само да се изпрати кратко съобщение с “Hi” на 773-786, а в отговор на „нестандатното” чат начало ботът ще изпрати инструкции за настройка, след което спокойно ще можете да добавите членове към своята чат група. След това ще можете да създавате напомняния (reminders) за различни ангажименти като например посещение при зъболекар. Голямо преимущество на бота е, че ще можете да правите това не само за вас, но и за другите членове.

Друга полезна функция е изготвянето на лист за пазаруване, което ще елиминира опцията за повторно завръщане в магазина, понеже сте забравили да купите така важни неща като кьопоолу или еко-био маргарин! Направеният списък може да бъде коригиран и допълван от всеки в групата с определени команди като add items, show list, show reminders  и по този начин нищо важно няма да бъде пропуснато.

Тук можете да видите как ще изглежда самия чат-бот:

Картинка с пример за новия чат-бот на yahoo

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Мирослав Даскалов

Почти завършил юрист с нестихващо вдъхновение и отдаденост за най-тежките музикални жанрове, любител музикант (и покрай това - басист :D ), който обича да запълва и малкото си свободно време с нови хобита.