Alcatel A5 LED основно изображение

„Алкател“ се насочва към младежите с нови смартфони

Телеком разработчикът Alcatel представи три нови смартфона, насочени към младежката аудитория по време на тазгодишния Mobile World Congress в Барселона. Събитието, на което присъства и журналистът на Technology.bg Александър Александров, по традиция събра телеком индустрията в испанския град преди броени дни.

Умни телефони на достъпни цени

Новите модели от Alcatel са на достъпни цени и имат редица функции, подходящи за младите потребители. Сред тях са А5 LED, както и U3, който компанията ще позиционира като най-евтиния 4G смартфон на пазара.

Припомняме, че марката Alcatel, която преди време беше френска собственост, днес е притежание на компанията TCL. Тя от своя страна стои и зад най-новото BlackBerry устройство на пазара.

Alcatel A5 LED

Моделът A5 LED се откроява с LED покритие на задния панел, което присветва в такт с музиката, изпълнявана от устройството. Панелът може също да се осветява в различни избрани от потребителя цветове. Моделът разполага с 5.2-инчов HD дисплей, 5-мегапикселова предна и 8-мегапикселова задна камера. Очаква се той да се предлага от производителя на цена от 199 евро.

Alcatel U3

U3 от своя страна ще струва 99 евро и ще бъде насочен към нови потребители на смартфони. Той има 5-инчов дисплей и режим за опростено използване, създаден специално за тези, които не са свикнали с комплексните функционалности на умните телефони.

Alcatel A3

Третият, анонсиран на конгреса, смартфон е А3. Той разполага с quadcore процесор, 5-инчов HD екран и ще се предлага от оператора за 149 евро. Моделът ще бъде позициониран като телефон за игри и видео забавление.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Йордан Манов

Никога не е късно да станеш за резил... :)