Променящ цвета си телефона OnePlus 8T

Променящ цвета си телефон e новата концепция на OnePlus 8T

Преди години редица концептуални устройства OnePlus представиха интересни технологии, които в крайна сметка може да се появят при някой следващ флагман. Тази година OnePlus Concept се съсредоточават върху променящ цвета си телефон.

Менящият се цвят на задния панел на OnePlus 8T не е толкова впечатляващ, колкото „невидимата камера“ на Concept One. Най-вече, защото към последната би могъл да се адаптира ND филтър. Той би подобрил отчетливо средната камера на повечето смартфони на OnePlus.

Задният панел на последния концептуален OnePlus 8T променя цвета си, благодарение на съдържащия се в стъклото метален оксид. Той се активира при промяна на електрическите напрежения, което води до промяна на цвета. Казано накратко, електричеството може да променя цвета на задния панел на телефона.

От практическа гледна точка приложението на тази функция за промяна на цвета е да се превърне в панел за известия. Задната част на телефона би могла да светва или да променя цветовия си тон, когато получите съобщение. Очакваме тази функция да се появи, реализирана в бъдещите OnePlus телефони.

Облите форми на фолиото от метален оксид имитират тераси от горещите извори „Памуккале“ в Турция. Мястото не е избрано случайно.Макар компанията да е китайска, един от дизайнерите на модела е от Истанбул.

OnePlust 8T концепцията разполага с mmWave радар, благодарение на който разпознава прецизно обектите, намиращи се пред смартфона. Системата, наподобяваща радар, е свързана с тази за промяна на цвета. Така цветът на гърба на телефона може да се променя, в съответствие с разпознатите от радара обекти.

Не само OnePlus работи върху променящ цвета си телефон

Китайският производител на смартфони Vivo работи по подобна концепция като тази на OnePlus, Vivo показаха клип, в който целият гръб на смартфона Vivo променя цвета си. Производителят все още не е упоменал точен модел на бъдещото устройство.

Това не е всичко! Трети производител, Nubia, показа своята концепция за телефон с променящ цвета си гръб.  Смартфонът се нарича Nubia Red Magic 6 и има две вертикални ленти, които стават прозрачни при натискане на определен бутон.

В случай, че желаете да коментираме темата, заповядайте в нашата Facebook група Технологичното общество на България.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Атанас Георгиев

Обичам да следя новостите в областта на биологията, Космоса и технологиите. Това ми дава възможност да ги споделя с Вас, читателите на Technology.bg