игра Moo Lander

Moo Lander, изцяло българската компютърна игра с крави, излиза официално на 27-ми май

Българската инди (независима*) игра Moo Lander, която е в разработка от над 6 години, излиза официално днес, 27-ми май (петък). Индустрията е гейминг, а жанрът е приключенска metroidvania в 2D формат. Заглавието с космически крави и много мляко ще е достъпно едновременно за PC (през Steam), Xbox и PlayStation. Разработчиците на играта работят тясно с партньори от мултинационални корпорации от ранга на Sony и Microsoft.

Талантливите момчета от пловдивското гейм-студио Шестият Чук (The Sixth Hammer) работят вече шеста година над най-големия си и амбициозен проект – Moo Lander, игра за летящи чинии и мощни космически крави. Екипът се състои от специалисти в най-различни сфери – от музикални изкуства, през туризъм и хидроинженерство, до пчеларство. Играта има силно присъствие на международната гейминг сцена, като най-много фенове на играта има в Мексико, Бразилия Индия и САЩ. Moo Lander участва в престижни дигитални фестивали за игри като E3, Gamescom, PAX Online и EuroPlay.

игра Moo Lander

Всеки фен на електронните крави може да пробва част от играта, като поиграе безплатното demo на играта в дигиталната платформа Steam (демо има и в платформите на Xbox и PlayStation). Един от уникалните аспекти е мултиплейърът, който Moo Lander предлага – заедно със семейство и приятели можете да поиграете на модули като PvP, PvE, Survive the Waves и черешката на тортата – футбол с крави – Galactic Mooball! Именно с възможността за локална игра с до 4-ма човека, Moo Lander предлага множество часове на забавление с приятели и семейство.

Първата седмица играта ще бъде с 10% намаление – тук може да намерите линкове за всички платформи.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.