Най-актуалните игри за Playstation и защо си заслужават?

Видео игрите набират все по-голяма популярност сред хора на различни възрасти и ако има нещо, заради което трябва да говорим за тях, то това е социалната им стойност. Повечето от тях се радват на богата история, която често има възпитателно действие върху най-малките им почитатели. Разбира се, има и такива видео игри, чиято основна цел безспорно е забавлението. Но днес ще си говорим за тези заглавия, достъпни за най-известната игрова конзола – PlayStation, които към настоящия момент са абсолютни фаворити в геймърското общество. 

Уважаеми читатели, този материал е от тип спонсориран. В качеството си на такъв е възможно в него да присъстват препратки към платени продукти и/или услуги.

Игри за PlayStation 4

  • Времето: 1899 г., краят на ерата на Дивия запад и зората на Модерната епоха, мястото: Америка. Бандите са раздирани от външния натиск на закона и от вътрешните неразбирателства. Да, говорим за Red Dead Redemption 2разработена от създателите на GTA, тази игра не се отличава с революционен геймплей. Но преди да сте си помислили, че няма причина да я пробвате, ще ви кажем, че тук историята и персонажите успяват да дадат “добавената стойност”, която играчите търсят и която превръща една игра от просто добра в изключителна;
  • Cyberpunk 2077 – за тези игра като че ли е достатъчно да кажем, че е от създателите на The Witcher 3CD Projekt RED. Градът е по-опасен от всякога, годината, както става ясно още от заглавието на играта, е 2077 г. Ако още не сте се впуснали в това приключение, то впрегнете всичките си сили, защото ви очаква един силно футуристичен свят, в който вие ще влезете в ролята на наемник извън закона;
  • Има ли фенове на сериала Peaky Blinders? Ако вие сте точно такива, то тази игра е за вас. Peaky Blinders: Mastermind ви дава възможност да станете част от шеметния отряд на семейство Шелби, като контролирате действията на ключови герои и  изпълнявате прецизно всеки план. Обстановката ще ви пренесе в Бирмингам, а всичко, което се случва, е изцяло във ваши ръце. 

Тук е важно да отбележим, че много игри, сред които Cyberpunk 2077 и Peaky Blinders: Mastermind, включват ъпгрейд за PS5, т.е. ако ви предстои обновяване на вашата игрова конзола, няма да има нужда да подменяте своя арсенал от игри. 

Игри за PlayStation 5

Ако вие сте сред късметлиите, които са успели да се сдобият с това устройство бързо след неговото излизане, то тук ще намерите само част от игрите, които непременно трябва да влязат в личната ви колекция. 

  • NBA 2k21 – тази игра те кара да се чувстваш така, сякаш си на игрището и може би именно това нейно качество я наложи като еталон за спортна игра в нашето съвремие. Поредицата показва непрестанно развитие, но NBA 2k21 надминава очакванията дори и на най-върлите почитатели на играта. Реалистичен геймплей, стил на игра и модели на играчите – трудно можем да ги опишем, затова ви препоръчваме да я пробвате, ако все още не сте;
  • Marvel’s Spider-Man: Miles Morales е игра, която, сигурни сме, е развълнувала всеки, докоснал се до нея. Можете ли да си представите как би изглеждала войната между измамна енергийна корпорация и високотехнологична престъпна армия? През това приключение ще ви поведе Майлс Моралес, който в търсене на своята принадлежност в нов и оживен квартал, попада в епицентъра на събитията. Тогава той открива своите умения, които далеч надминават тези на неговия учител – Питър Паркър и представляват съвкупност от биоелектрически атаки и скрита мощ, заедно със зрелищни акробатични умения, джаджи и способности. Вашата мисия е да ги овладеете така, че те да “заработят” в полза на Майлс в името на доброто на всички;
  • Завършваме тази своеобразна клсация с вечната класика – FIFA 21. Достъпна както за PS4, така и за PS5, тази игра носи тръпка на милиони футболни фенове на света, като всяка година ги радва с нова, по-добра версия. Огромна доза реализъм, безупречни действия на играчите и възможност за голям набор от действия – това е, което прави играта толкова любима на всички и до ден-днешен.  

Уважаеми читатели, този материал е от тип спонсориран. В качеството си на такъв е възможно в него да присъстват препратки към платени продукти и/или услуги.

Независимо дали сте играли някоя от тези игри, или предстои това да се случи, вие със сигурност бихте се съгласили с нас, че това са заглавията, които чертаят рамката на съвременната гейминг индустрия. Богатата гама от най-различни истории, сюжети и герои позволява на всеки играч да намери нещо по своя вкус и предпочитание. Надяваме се да сме ви помогнали във вашия избор.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Йордан Манов

Никога не е късно да станеш за резил... :)