grand_theft_auto_online

Grand Theft Auto 6 няма да бъде по времето на Тръмп

Съоснователят на Rockstar – Dan Houser, се чувства щастлив от факта, че следващата игра на студиото е Red Dead Redemption 2. Той споделя, че не би искал да пусне нова Grand Theft Auto през ерата на Доналд Тръмп. В интервю с GQ, Houser споделя, че при сегашното политичесто положение на САЩ е „несигурно какво би станало и колко хора биха били разстроени от това, което сме направили“.

Усмиване на политическото положение на САЩ чрез Grand Theft Auto

Grand Theft Auto буквално усмива положението на САЩ в момента. Civil Border Patrol например са двама идиоти, които преследват „опасни“ нелегални имигранти. Въпреки че хората, които те преследват, не са нито опасни, нито нелегални. Мисията American Welcome изисква от нас да използваме тейзър и да ловим мексикански, въпреки, че са легални американски граждани. Радиостанциите пък пародират и левите и десните политически възгледи.

Border Civil Patrol Grand Theft Auto

В Red Dead Redemption 2 действието се развива в близкото минало, затова най-вероятно няма да има този политически проблем. Затова пък показва други чувствителни теми, като например неравенството в правата на двата пола през онези години.

„Може да е продукт на историческа фикция, но не е действителната история през онова време“, споделя Houser.

Позволено е да намекнем за всички тези неща, но не можем да ги направим със стопроцентова историческа точност. Това би било доста неприятно.

„Това е време, когато движението за правата на жените е в своите ранни години. Самите жени са започвали да се изправят срещу своето силно ограничено социално положение в обществото, а това ни дава опции за изграждане на доста интересни персонажи. Не се опитваме да се възползваме от баналните идеи тип „той е чернокож, затова трябва да говори по този начин“, или „тя е индианка, затова трябва да говори ето така“. Ние се опитваме да „почувстваме“ тези хора такива, каквито са били през онези времена!“

А вие какво мислите за връзката между Grand Theft Auto и политическото положение на САЩ? Споделете в коментарите и посетете Гейминг Зоната, за да следите новостите.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Теневски

Ами, биография нямам, защото съм лентяй. Не съм учил никъде, защото прекъснах образованието си, за да седя вкъщи и да играя видеоигри. Тъпо,а ?