The Last of Us Part II Gameplay Reveal

Вчерашната конференция на Sony бе открита с първия до сега геймплей трейлър на хорър-сървайвъла The Last of Us Part II.

The Last of us Part II се завръща с нов трейлър

Началото на програмата започна с встъпителна реч на Шон Лейдън, CEO на Sony Interactive Entertainment America. Речта му не мина без куриози, като първата част от шоуто се състоя в импровизирана катедрала, а той адресира публиката с обръщението „Добре дошли на църква“ . Колоритната реч на Лейдън бе последвана от живо музикално изпълнение, а в последствие и от самия трейлър.

Elly

Трейлърът започва с кратък синематик, в който Ели присъства на танцова забава и разговаря с друг младеж. Две неща веднага стават ясни. Първото – главен герой в играта ще бъде Ели, и второто, че Джоъл е жив. Това се потвърждава от разговора между Ели и  младежа, който казва, че „старецът“ й винаги става такъв, когато е неин ред да патрулира. След няколко противоречиви кадъра, които е най-добре да видите сами, започва и истинският геймплей.

Графика

От първите кадри се вижда, че визуалното оформление на The Last of Part II изглежда просто изумително. Всяка деликатна мимика, жест и изражение са анимирани по брилянтен начин. Това най-ясно си проличава по страха в очите на противниците на Ели, малко преди да бъдат екзекутирани. Блясъкът от огнъовете и факлите засиява в тъмнината, а всеки малък процеп в кората на дърветата е ясно отличим. Предвид зашеметяващата визия на Uncharted 4 и техническото майсторство на Naughty Dog, това не е изненадващо.

The Last of Us Part II graphics

Геймплей

Съдейки по показаното, геймплеят изглежда по предимно същия начин като този в първата част, като акцентът отново е поставен върху прикритието, използването на примамки и разсейването на враговете ви. Употребата на насилие е крайна мярка, криеща високи рискове. Интересно нововъведение е възможността за екзекуция. Малко преди края на трейлъра, след като е повалила последния си противник на земята, Ели сменя лъка с мачете, което използва, за да го екзекутира. За момента няма обявена дата на излизане на The Last of Part II. Надяваме да разберем повече в следващите дни.

Execution

За всяко развитие по темата и още новини от Е3, следете Technology.bg

 

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Димитър Неделчев

Психолог ентусиаст, прохождащ автор и най-вече порода геймър. Към настоящия момент работя в социалната сфера, като прекарвам свободното си време излизайки с приятели, четейки книги и тренирайки.