Fable 4, cover

Fable 4 ще се случи!

Пригответе се да се завърнете в света на Албион като научите всичко, което знаем до момента за Fable 4.

Искра на надежда

Когато Lionhead затвори врати преди две години, всички смятахме, че Fable 4 е извън всякакъв въпрос. Студиото бе закрито в началото на 2016г. , а с това приключи и разработката на Fable Legends, безплатният мултиплейър вариант на класическата поредица с отворен свят. И естествено – всички надежди, които таихме за Fable 4, също бяха съкрушени. Или поне така си мислехме…

Fable 4, hope

Fable 4 идва

През Януари, от  Eurogamer успяха да се докопат до достоверна информация, която потвърди съществуването на Fable 4. Сега със сигурност знаем – играта е в процес на разработка, но не от Lionhead. Според доклада, който идва от „източници  близки до проекта“, по следващата игра от поредицата работи друго британско студио, PlayGround Games. Студиото, което стана известно със създаването на ексклузивната състезателна поредица, Forza Horizon, понастоящем наема разработчици за новия си, втори офис в Leamington Spa. Целта е да бъде създаден екип от 200 души, който да работи по новата Fable.

Fable 4, Open world

Феновете на поредицата ще се радват да разберат, че тя ще притежава същите елементи, които направиха миналите игри от серията толкова успешни. Fable 4 ще бъде екшън ролева игра с отворен свят, фокусирана върху историята и героите.

PlayGround Games бяха в открито търсене на разработчици за екшън ролева игра с отворен свят още преди доклада на Eurogamer. Това доведе до спекулации, че студиото работи по изцяло нова игра. Forza Horizon може и да има отворен свят, но със сигурност не е ролева игра.

Други слухове

Докладът бе подкрепен и от изтичане на информация от Xbox Live API, която се появи по-рано тази година. Според нея се предполагаше, че британско студио работи по нова Fable игра с кодово име Wisdom. Дон Уилиамсън, бивш водещ програмист в Lionhead, публикува в Twitter това, че знае кой работи върху Fable 4! А изборът е доста интересен.

До излизането на играта има още много време

Преди да се развълнувате твърде много, изглежда, че ще трябва да почакаме доста, преди да видим Fable 4. От PlayGround Games все още работят върху събирането на екип, така че ще мине много време до това отново да видим Албион в пълния му блясък.

Fable Legends

Това, което може да се случи, е Fable 4 да бъде официално обявенa на E3 заедно с тийзър на това, което да очакваме. С изключение на Sea of thieves, Crackdown и State of Decay, портфолиото от предстоящи ексклузиви на Microsoft е оскъдно, така че Fable 4 определено би била една невероятна изненада за всички фенове на Xbox конзолата.

Да очакваме ли Fable 4 за PS4 ?

Това вече е нещо, за което сме напълно убедени. Интелектуалната собственост е притежание на Microsoft и може да бъдете сигурни, че когато евентуално излезе, играта ще бъде ексклузив за Xbox One и PC.

За всяко развитие по темата и всичко, свързано със света на технологиите и гейминга, следете Technology.bg .

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Димитър Неделчев

Психолог ентусиаст, прохождащ автор и най-вече порода геймър. Към настоящия момент работя в социалната сфера, като прекарвам свободното си време излизайки с приятели, четейки книги и тренирайки.