Начало / Технологии / Сигурност / Microsoft ще позволи на потребителите ръчен update още на 5 април
Windows Creators Update

Microsoft ще позволи на потребителите ръчен update още на 5 април

Windows Creators Update изкушава геймърите със специален Game Mode

Microsoft  се подготвят за постепенно, многоетапно внедряване на актуализацията на Windows 10. Планира се тя да започне на 11 април, но ако сте нетърпеливи да се сдобиете с нея, можете да го направите ръчно още на 5 април. Компанията съобщи чрез блог пост, че ще направи достъпно обновяването за всеки, който използва лицензирана версия на Windows 10.

Можете да инсталирате седмица по-рано предстоящите ъпдейти, като дръпнете ръчно от сървърите на Microsoft ISO файла. Потребителите във форума на Windows вече имат достъп до build 15063, за който се смята, че е Release to Manufacturing (RTM) версия за предстоящия Creators Update. Тук можете да я свалите, стига да сте членове на Windows Insider Program.

За всички останали Creators Update ще „пристигне“ на 11 април

Първо той ще стигне до собствениците на  по-новите компютри, а за машините, които са навъртели някоя и друга годинка – в следващите месеци. Потребителите на Windows Phone ще трябва да почакат до 25-и април, когато ще започне обновяването на мобилната версия.

Microsoft прави всичко възможно, за да гарантира, че процесът на актуализация ще добави много допълнителни опции за крайния потребител. „Те включват възможността да се определи удобното за ползвателите на операционната система време за ъпдейт и отлагане на обновяването с една седмица. Но това не е всичко. Потребителите ще могат да посочват часовете, в които не желаят да се извършва актуализацията“. Това пише в блог поста си John Cable, директорът на програмния мениджмънт. „Ако използвате Windows 10, докато сте на работа, свържете се с Вашия системен администратор за повече подробности относно плановете за внедряване на ъпдейта във Вашата организация”, допълва Cable.

Актуализацията е фокусирана главно върху по-малки, по-арт и развлекателни елементи и „фокусирани функции“ като новата настройка за оптимизация, наречена Game Mode за компютрите с Windows 10. Очаква се новото приложение за 3D рисуване да се интегрира с хедсета за Windows Mixed Reality. За повече подробности, свързани с новите функции и добавки, погледнете ТУК.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Атанас Георгиев

Завършил съм право семестриално . Имам година и половина стаж като редови и разследващ журналист. От година се занимавам с технологични новини, а от няколко месеца - с дърводелство.