Artyom

Метро Redux – Приключенията на Artyom

С идването на третата част от поредицата мисля, че е време първо да погледнем назад и да си припомним приключенията на Artyom, из Руското Метро и неговите тъмни и мрачни тунели в това ревю на Метро.

История за приключенията на Artyom в Метро

Вие сте Artyom, Рейнджър и част от една от фракциите в този свят покосен от ядрени войни.
Самата среда вредна и опасна за всеки който дръзне да напусне предела на метрото и неговата защита, не че и там е толкова безопасно. Но поне радиацията е по-малко.

Един призрачен и студен свят, забравен от божества и герои.
Мизерия в всеки един ъгъл, ще срещнете от жени продаващи се за късче хляб и стари хора оплакващи, времената загубени завинаги, какво е било и какво ще бъде никой не знае.
Незначителното съществуване е техния начин на живот, ден за ден.

Големи стоманени врати и смели души с оръжие в ръка са единственото нещо което възпира създанията които бродят навън. И тези които намират смелост в себе си да напуснат това място което им дава защита и да откриват нови места и също така да подържат що годе някаква комуникация и разменна търговия.

Поглед над геймплея и случващото се в Метро

Пътешествието на което ще тръгнете с смелия Artyom, който не говори много е дълго, трудно и драматично, по-скоро това е една история през неговите очи.

Определено е тежка игра която не всеки би приел от първия път. Но благодарение на Редукс заглавията то може да се изпитат в една нова опаковка.

Макар и един пуст свят, то той наистина има какво да предложи откъм геймплей и история.
Докато странствате из него то светлината и уединението, ще са рай за вас като се има предвид какво дебне навън и неочакваното не е нещо с което трябва да си играе човек.

Метро Redux - Приключенията на Artyom metrolife
Живота в Метро Продължава.

Тунелите из които ще бродите, по време на вашия път ще бъдат осеяни със най различни зверове, чиято цел сте вие и те зорко пазят територията си.

Отделно лампата която имате ще бъде вашия най верен спътник и другар в тези мрачни места.
Защото угасне ли тя то вие сте обречени. Но като опасен то този мрак е и полезен срещу по-опасния хищник: Човекът! Бандити, войници и всякакви други хора ще се изправят срещу вас и няма да ви позволят да минете и метър без да отвърнете на огъня. Макар, че стелт е опция която е възможна то избора ще зависи изцяло от вас.

Макар и целта да не още все ясна за вас и нашия герой то постепенно тя се изяснява и става все по точна. Вие сте поели пътя на лична война, срещу могъщ противник.
Съществата които преследвате, не са ви приятели. Или поне така ви се казва, изхода от тази лична война е само една. Само единия от участниците ще оцелее.

Вие Изстрелвате, ракета срещу техния дом и срещу всички тях и това слага края на историята.

Метро – Последна Светлина

Тук продължава историята на Artyom, вече герой той продължава по пътя си измъчван от това което е станало. От една страна трябва да преследвате последното живо същество, да тези които взривихте с ракетата последния път. От друга той иска да изкупи по-някакъв начин своите грехове.

Но този път ще бъдете въвлечен и в началото на една ожесточена война между две от фракциите.
Руснаци подкрепящи стара идеология и последователи на Райха. Няма да влизам в подробности но общо взето ще бъдете въвлечен във война която не е ваша и избора ви няма значение там.

Тук историята има по-различен подход, вместо да ви държи за игра като в предишната то тук вие имате свобода на избор.

Вниманието на детайлите този път е доста по-голям и местата които ще посетите са невероятни.

Този път през погледа на нашия герой вие виждате нещата със истинската им същност за първи път. По пътя си че чует много за света и до какво ниво е стигнал дали е добър, лош или каквото и да е свързано със него и положението там. Тук дневника на Artyom игра също голяма роля в него той описва всичко което е видял и размишлява над него.
Макар и неспирната война между тези две фракции то на нашия герой въобще, не обръща внимание и се фокусира над това което преследва.

Artyom ще срещне и любовта за първи път в лицето на Анна неговия верен съпътник и те двамата ще бъдат въвлечени във една макар и трагична тежка история около самото метро, хората в него и Съществата.

Геймплей

Както в предишната игра тук патроните останали от преди Апокалипсиса са вашата разменна монета, парите отдавна са изчезнали. Дали ще подобрите бронята си, ще се въоръжите до зъби със оръжия, експлозиви или приставки то това зависи от вас.

Стелт като опция за сблъсък със мутантите е невъзможен там вкарването на няколко пълнителя е нещото което ще ви спаси.

Малко по-натам в играта колкото повече се приближавате към края и неговото разковниче, вие ще срещнете едно от съществата, още малко дете на техния вид то ще промени целия ви поглед и не след дълго ще работите заедно за да стигнете до отговора на въпроса какво има в зад бронираната врата където Artyom се е запътил и защо той изби целият им вид.

Ето че наближавате към края и бивате атакувани отвсякъде, битката е ожесточена а вашия малък приятел го няма никъде. Тук въпроса е как постъпихте със всеки един сблъсък през самата игра, успяхте ли да простите или избивахте всичко до крак.

Самия замисъл на Метро Последна светлина е изкуплението и как да бъдем по-добри в свят в който е опустошен от войни.

Затова Artyom с последни сили се опитва да взриви всичко накрая, ако вие сте си научили урока и сте били спасител и добър самарянин то Всички тези същества ще ви се отзоват на помощ и ще си спомните как е започнало всичко това. Ако сте били чудовището в мрака ви очаква нищо повече от едно Бум.

Втората част от играта не беше толкова добра колкото първата но това не я прави по-незначителна.

Metro Exodus

Време е да прегърнем светлината и отворения свят който ще ни предложи това трето заглавие което тепърва предстои да излезе.

Отново ще бъдем славния Герой на Спартанците Artyom, докато те са поели на пътешествие из далечния Изток в Русия, ще посетим Река Волга, Снежните планини и още много места.

Той е поел на ново пътешествие в търсене на живот и късче циливизация.
Но този път той няма да бъде сам а ще бъде придружен от Жена си Анна и още няколко оцелели. Подгответе се за пътешествие през една Ядрена Зима, изпълнена със какво ли не.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Михайло Михайлов