Maserati Levante

Maserati разбива с шишкото Levante

Бързият като вятъра Maserati Levante предлага интериорен лукс

Именно Женевският автомобилен салон бе мястото, където Maserati показа първия в стогодишната си история модел от категорията SUV – Maserati Levante. Той дължи името си на вятъра. В случая той е топъл и духа от Средиземноморието. Променя се от лек бриз до истинска природна стихия и напълно отговаря на характера на автомобила, кръстен на него.

За интериора са избрани възможно най-фините и изискани материали, както приляга на едно истинско, макар и в случая малко нетипично Maserati. Използвани са първокласни естествена кожа и коприна, дърво. Партньори за това луксозно обзавеждане са небезизвестните марки Ermenegildo Zegna и Trivero.

Maserati Levante

Пространството вътре е оптически увеличено от панорамен електрически покрив. Той е комбиниран отвън с гладка като на купе аеродинамична линия, допринесла за възможно най-добрия коефициент на аеродинамично съпротивление – само 0,31.

Окачването е доста добре обмислено – двойни триъгълни носачи отпред и мултилинк отзад.

Те са комбинирани с електронен контрол на пружините и четириточкови въздушни пружини. Оттам и пет динамични режима на управление, плюс още един допълнителен за паркинг. Levante се радва на най-ниския център на тежестта в класа си, както и на перфектен баланс на разпределението на масата между предния и задния мост – 50:50.

Под капака е монтиран 3-литров V6 битурбобензинов двигател с две версии на мощността – 350 к.с. или 430 к.с. Дизеловата версия е също 3-литрова с конфигурация V6, като тук стойността на конете е 275.

Независимо кой от трите варианта ще изберат купувачите, те ще могат да разчитат на интелигентната система за четири задвижващи колела Q4. Тя притежава способността да прехвърля въртящия момент между мостовете според необходимостта на пътната обстановка. Предавателната кутия е 8-степенна автоматична с интегрирана система Start&Stop.

Maserati Levante

Най-мощната версия, Levante S (430 к.с.), спринтира от място до 100 км/ч за 5,2 сек и развива макс. скорост от 264 км/ч. Разходът може да мине и за скромен, като се има предвид, че говорим за мощно Maserati – 10,9 л/км. Вредните емисии от СО2 са от ранга на 253 г/км.

Данните за по-слабия бензинов модел съответно са 6,0 сек, 251 км/ч и 10,7 л/100 км. Дизеловият вариант се радва аналогично на 6,9 сек, 230 км/ч, 7,2 л/100 км. Обявените за Швейцария цени започват от диапазона на 75 900 CHF.

 

 

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Десислава Бацанова

Редактор с дългогодишен стаж в областта на "мъжките играчки", специализиран в областта на автомобилите, яхтите, часовниците и технологиите.