Zed Shaw изнася безплатна лекция по Python в сряда

Сравняване на Python с по-нови езици – една безплатна лекция със Zed Shaw

Един от най-добрите лектори по Python в света и автор на бестселъри, Zed Shaw ще изнесе безплатна онлайн лекция.

Темата на лекцията ще бъде „Минало и настояще: Сравняване на Python с по-нови езици с практическа цел“. Ето какво казва самият той за своето участие:

„Ще напиша автоматизиран тест и с негова помощ ще сравня Python с по-новите езици Nim, Rust, Go и Zig. Ще говоря накратко за стратегията си за тестване като самостоятелен разработчик и собственик на бизнес, как разходите са важен фактор за всеки малък и среден бизнес като моя, как тестването намалява разходите ми и след това ще обясня как виждам най-новите програмни езици, които потенциално променят производителността на програмистите.“

Лекцията ще се проведе на 16.12.2020 г, от 17:00 часа (българско време). Организатори са Strypes KODAR и HackTogether. 

Линк за регистрация

Линк към събитието във Facebook

Кой е Zed Shaw

Зед Шоу е един от най-популярните съвременни Python гурута. Той се представя като „автор на различни учебни книги по програмиране, плодотворен художник, есеист, който се занимава с почти всичко, което намира за интересно“.

Книгите на Zed Shaw
Книгите на Zed Shaw

Книгите му Learn Python the Hard Way, Learn Python 3 The Hard Way, Learn C The Hard Way, Learn Ruby The Hard Way са задължителни за четене за всеки професионалист в тази област. Zed Shaw е създател на няколко софтуерни проекта с отворен код като Mongrel, Lamson, Mongrel2. Той програмира и пише от близо 20 години.

Програмният език Python

Python често излиза в топ 3 на най-добрите езици за разработка на изкуствен интелект. Той е лесно четим и лесен за работа, тъй като синтаксисът му наподобява този на английския език.

Освен в сферата на изкуствения интелект, Python се използва и в създаването на уеб и софтуер, в математиката и в system scripting.

Ако темата Ви е интересна, заповядайте да я обсъдим в нашата Facebook група Технологичното общество на България. Не забравяйте да следите и всички технологични събития.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Атанас Георгиев

Обичам да следя новостите в областта на биологията, Космоса и технологиите. Това ми дава възможност да ги споделя с Вас, читателите на Technology.bg