Скрийнсейвър в windows 10

Как да си настроите красив скрийнсейвър в Windows 10

Endless Slideshow Screensaver е безплатен софтуер за Windows, който разполага със сериозни опции, що се отнася до настройка на атрактивен скрийнсейвър.

Самите настройки за скрийнсейвър на Windows 10 не са се променили въобще спрямо предишните версии на операционната система. От падащото меню изскачат същите стари опции: 3D текст, Blank, Bubbles, Mystify, Photos and Ribbons. Ето защо Endless Slideshow Screensaver (ESS) е една добра алтернатива.

Безплатен и платен скрийнсейвър

Програмата има безплатна и платена версия. Безплатната притежава достатъчно възможности за средностатистическия потребител. Ако желаете обаче повече от 240 преходни ефекта и неограничено сваляне на тапети за Вашият десктоп, то тогава ще трябва да похарчите скромната сума от $19,95 и да се сдобиете с платената версия.

Endless Slideshow Screensaver

Ако използвате няколко монитора, можете да получите много интересни ефекти. Ако например вторият ви монитор не е свързан с текущата ви работа, през него могат да минават серии от въртящи се тапети. Ако пък разполагате само с един монитор, не се натъжавайте. Той е напълно достатъчен, за да развихрите своето въображение и да го окичите с ефектни красоти.

Можете да настроите ESS да взема изображения едновременно от множество локални или мрежови папки. С тази опция имате възможност и да теглите тапети, според избрана от вас категория: животни, артистични, автомобили, знаменитости, компютри, цветя, пейзажи и много други.

Endless Slideshow Screensaver

Суров и изпечен формат, гарниран с множество филтри и EXIF информация

Интересен плюс на Endless Slideshow Screensaver e, че програмата поддържа голямо разнообразие от формати, измежду които и „суровият“ RAW формат. Опция, която ще подлуди от кеф маниаците на тема изображения, е възможността да създавате и прилагате безброй филтри на тапетите, които сте си харесали. Програмата разчита EXIF информацията на всяка снимка и така разбира кога и как трябва да я завърти. Ако прецените за нужно, можете да настроите ESS да свива или разширява тапетите, за да се виждат на цял екран.

Endless Slideshow Screensaver

Друга възможност, която това приложение ви дава, е да извадите на дисплея серия снимки от собствените ви албуми. Хубаво е, когато се върнете при компютъра си след кратка почивка, да видите красиви спомени от последната екскурзия.

Разбира се, както споменахме и по-горе, само част от опциите Endless Slideshow Screensaver са отключени в безплатната версия. Кои от тях точно не са заключени – това можете да проверите сами.

Endless Slideshow Screensaver можете да свалите от ТУК.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Атанас Георгиев

Обичам да следя новостите в областта на биологията, Космоса и технологиите. Това ми дава възможност да ги споделя с Вас, читателите на Technology.bg