Наследникът на HoloLens ще стъпи на пазара през 2019

Microsoft отложи пускането на пазара на потребителската версия на HoloLens. В замяна те ще работят по-дълго върху новата, подобрена версия за 2019-та година.

HoloLens 2.0?

Устройството за „добавена реалностHoloLens бе представено за пръв път преди две години на специално събитие за Windows 10. Microsoft започна разпространението му към разработчици миналата година. В момента всеки може да закупи продукта за „скромната“ цена от 3000 Щатски долара. Много хора очакваха потребителска версия на HoloLens да бъде представена в най-скоро време, но от компанията са отложили тези планове.

Появиха се слухове в медиите, че производителят е решил да остави тези планове настрана и да отложи потребителската версия на HoloLens в замяна на по-нова. Microsoft планува да се фокусира на по-големи и значителни промени. Това решение идва от липсата на конкуренция в този нишов пазар. Това даде възможност на компанията да отложи по-новата си версия и да отдели повече време на подобрения и усъвършенстване на продукта.

Наследникът на HoloLens би трябвало да бъде представен на пазара през 2019г. Това са цели три години след първоначалното време, когато версията за разработчици беше обявена. Все още не е ясно какво точно е планувано за новата версия, но можем да предположим, че Microsoft ще се опитат да намалят физическият размер. Други подобрения можем да видим в батерията, възможностите на устройството, полезрението и цялостното качество на картината.

Алтернативи

Въпреки, че Microsoft среща силна конкуренция на пазара за виртуална реалност, все още не може да се намери продукт като HoloLens. Най-близкото до изживяване и възможности устройство изглежда е Magic Leap. Все пак, новини и слухове сочат, че то може да изостава значително зад HoloLens в пазара на „добавената реалност“. Изтекли снимки на една от версиите подсказват, че Magic Leap все пак е успяла да създаде цялостен продукт, готов за разработчици, но все още очакваме компанията да демонстрира технологията си пред публика. Повече за Magic Leap можете да видите в следния видеоклип:

 

За сега оставаме с много алтернативи за „виртуална реалност“ от всеки ценови клас. Все пак ни се иска да видим същото и на пазара за „добавена реалност„. Ще очакваме с нетърпение новости около HoloLens и други негови алтернативи.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивайло Янев

Технологичен ентусиаст, който обожава теми като Local и Cloud Storage, IoT, компютърни конфигурации, модове, компютърни и конзолни игри и всякакви странни и полезни джаджи.