Intel i9 9900KS SE - опаковка

Intel i9 9900KS SE – гласът на отчаянието

Дойде и денят за нов вълнуващ процесор от Intel! Шегуваме се, разбира се. Това е просто обновен вариант на i9 9900KS, който губи времето на всички и пълни входящите им пощи с известия… Няма да ви съдим, ако не продължите да четете надолу, но все пак – четете надолу, за да научите повече за Intel i9 9900KS SE.

Intel i9 9900KS SE

Ако някога сте търсели доказателство, че Intel са изморени и искат да си отдъхнат, датата 30.10.2019 г. е началото на точно това. Ако се насочите към страницата на Intel, показваща твърде много текст за нещо познато, ще видите едно. А, именно – Intel наистина добре си играят с цифрите. Накратко, имате Core i9 9900K с включен MCE. Можете да очаквате по-високи честоти при по-нисък волтаж. Това би трябвало да помогне с температурите, но Intel предвидливо са покачили TDP-рейтинга на 127 W. Според общодостъпната медийна информация, това е лимитирана серия от специално подбрани процесори, които могат да достигнат 5 GHz на всички 8 ядра. И също така – да стоплят стаята ви.

Ревюта

Както можете и сами да видите в голяма част от ревютата на новият Intel i9 9900KS SE, няма много радостни лица или мили думи за този процесор. Получавате продукт, който е около цената на 12-ядрения AMD Ryzen 9 3900X, предлага няколко едноцифрени процента по-добра производителност в игри, и изостава в абсолютно всичко останало.

Като черешка на тората е хубаво да се обележи и намалената гаранция на този чип. Стандартната гаранция за оригиналния i9 9900K, който е на пазара вече повече от година, беше три години. С новото издание на същия 14nm++ чип, синият отбор са решили да намалят тази цифра на една година.

Изглежда тази производствена технология е достигнала лимита си при 5 GHz на 8 ядра и 16 нишки, и независимо колко ни иска, Intel i9 9900KS SE няма да надскочи възможностите на i9 9900K. Добрата новина е, че виждаме между $20 и $40 спад в цените на други Intel процесори от високия клас.

А вие имате ли интерес към 500FPS по време на CS:GO, вместо 470? Пишете ни в групата – Технологичното общество на България.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

За Кямил Насуф

Likes computers, flowers, hummus, table tennis and writing.