bride of frankenstein

Алекс Кърцман с повече информация за Bride of Frankenstein

След като Marvel показаха как може да се създаде качествена филмова вселена, много други студиа се хванаха на същото хоро. Така направи и Universal – от там стартираха собствена „Dark Universe„, в която се подвизават чудовища като Мумията, Човекът Вълк, Дракула, Франкенщайн, Мистър Хайд и други. Първият филм, който даде начало на тази вселена, е „Mумията“, която вече върви по родните екрани.

Но освен него, знаем и кой ще е вторият – „Bride of Frankenstein„. Малко преди премиерата на „Мумията“ продуцентът на „Bride of Frankenstein“ разкри малко повече информация за филма, който очакваме чак през 2019 година:

Дейвид Кеп написа сценария. Много е добър. Ако погледнете оригиналната Булка (бел. авт.: оригиналът е от далечната 1935 година), това е един от най-странните филми, правени някога. Това е наистина странен филм, и Булката не се появява до финала му. Тя е създадена да бъде жена на Франкещайн, но само след един поглед го отхвърля напълно. Той се ядосва, дърпа един лост и сградата избухва и това е краят на филма. А ти седиш и гледаш: „Нямам идея какво се случи, но е страхотно!“. За мен е невероятно как един образ без диалог е помнен поколение след поколение след поколение. И мисля, че тя е запомнена заради нейната свобода и нейното открито неподчинение. Тя определено е помнена заради нейния невероятен вид. И това ми харесва и мисля, че Бил Кондън ще направи страхотни неща.

Може би е малко странно, че ще видим филм за булката на Франкенщайн, преди да видим филм за самия него. Но имайки предвид, че в оригинала тя се появява за съвсем малко, няма да се изненадаме, ако и в новата част няма толкова много екранно време за нея.

В „Мумията“ видяхме, че от Universal са готови да инвестират в своята „Dark Universe“. Да вземеш Том Круз и Ръсел Кроу, надали е евтино. Макар и първоначалните отзиви за филма да са по-скоро смесени, очакваме с нетърпение следващите новини за „Bride of Frankenstein“, който за момента е насрочен за 14 февруари, 2019 година.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Виктор Янков

Виктор Янков е изестен като Lopi и пише неща в интернедите вече повече от 10 години. Подвизава се като маркетинг/копирайтер в Ancient Media, а когато не работи кара колело / сноуборд, гейми и гледа сериали и кино.