Dark Universe

„Dark Universe“ – споделената вселена на всички чудовища на Universal

Последните дни се събраха куп новини около подготвяната нова вселена от класически чудовища на Юнивърсъл. Голяма част от тях бяха слухове и непотвърдена информация, но ето, че вече разполагаме с няколко по-солидни факта, които искаме да споделим с вас. Първият и най-важен е, че въпросната вселена вече си има официално име – „Dark Universe“. Преди да продължим обаче, малко предистория е наложителна.

Welcome to a new world of gods and monsters!

Много хора знаят имената на Дракула, чудовището на Франкенщайн, Човека вълк, Невидимия човек, създанието от Черната лагуна, но колко всъщност са запознати с тяхната обща връзка? Вече ви представихме статията за безсмъртния граф, в която споделихме информация за зараждащата се нова модерна митология около всички тези икони от тридесетте и четиридесетте години на миналия век. Тогава тези филми бяха обединени под името “Universal Monsters” и създанията смело деляха екрана в най-различни продукции. Като примери можем да посочим “Frankenstein Meets The Wolf Man”, следвано от директните продължения “House of Frankenstein” и “House of Dracula”. Както и имената подсказват, в тези заглавия всички познати до този момент чудовища се изправят заедно или едно срещу друго.

Тази година Юнивърсъл са на път да възкресят тази толкова обичана от нас митология, да ѝ вдъхнат нов, модерен и по-екшън ориентиран живот, както и да издухат праха от застарялата слава на мнозина от тези икони. Началото вече е поставено и всички ще станем свидели след няма и малко повече от две седмици, когато “Мумията” удари силно киносалоните. Признаваме си, че бяхме доста крайни към първите трейлъри на лентата, но последният, заедно с няколко допълнителни материала (като представянето на Доктор Джекил/Мистър Хайд), върна интереса ни. Не сме мега развълнувани, но вече поне имаме надежди за прилично забавление.

Но какво всъщност знаем?

Както споменахме по-горе, вече си имаме официално заглавие на тази обща вселена. „Dark Universe“ звучи достатъчно бомбастично, като добавя и щипка мистерия към ансамбъла от антигерои. Кратко превю може да бъде гледано на официалния сайт тук, но ние сме го приложили за ваше улеснение и по-долу в статията. Основната тема, която се чува, е композирана от големия Дани Елфман и звучи наистина прекрасно.

След като за първия си филм „Юнивърсъл“ са избрали звезди като Том Круз и Ръсел Кроу, съвсем логично е да очакваме подобни имена и за следващите продукции. Втората лента от тази вселена ще бъде “Bride of Frankenstein” и по първоначална информация трябва да се появи по кината чак през 2019-а година, на 14-и февруари. Бил Кондън (“Красавицата и звяра”) вече е ангажиран с режисурата, а сценарият ще е дело на Дейвид Коеп (“Война на световете”, “Джурасик парк”). В момента няма информация за актрисата, която ще изпълни главната женска роля, но Хавиер Бардем е потвърдил, че ще бъде чудовището. Също така Джони Деп пък ще се превъплъти в ролята на Невидимия човек, който все още си няма собствен филм. Не е ясно дали ще се появи първо в някоя от другите продукции, преди да получи своята самостоятелна Звезда на славата.

Със сигурност новините ще ни засипят идните месеци и ние с удоволствие ще ги отразяваме. Разбира се, много от тези планове зависят от представянето на “Мумията” през юни. Честно казано, дори и този филм да не се получи толкова добре, стискаме палци да развият идеята, защото страшно много ни се иска да видим една модерна битка между Дракула, Мумията, чудовището на Франкещайн и останалите “звезди” от арсенала на „Юнивърсъл“.

Вижте въпросното промо и чуйте страхотната тема на Дани Елфман към „Dark Universe“:

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Димитър Копарански

The oldest and strongest emotion of mankind is fear, and the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown. So... fear me since you don't know me!