Indie игри през 2018

Най-очакваните Indie игри през 2018

Като за начало на новата година, нека ви представя една малка подборка от най-очакваните Indie игри през 2018. Също така сме включили и няколко по-неизвестни, но естетически издържани заглавия. И така, нека да започваме!

Ori and the Will of the Wisps

Ами тук не знам дали има нужда от реклама.

„Ori and the Will of the Wisps“ е продължение на може би най-красивото платформърче, правено някога – „Ori and the Blind Forest“. Въпреки че се разпространява от Microsoft, можем да причислим това произведение на изкуството като Indie, тъй като е на малкия разработчик Moon StudiosИграта ще поддържа Windows 10 и Xbox One/One X. Релийс дата все още не е обявена. Тийзъра от Е3 конференцията е достатъчно показателен за качествето, което може да очаквате:

The Last Night

Разработчик на това явление е Odd Tales, които определено са положили доста усилия, за да се свържат с публиката на емоционално ниво. Графиката и музиката са атмосферни, естетични и меланхолични. Движенията са реалистични. Историята е за Чарли – беден жител в едно бъдещо общество, където хората вече не се налага да работят, тъй като цялото производство и управление е автоматизирано. Това е презентацията на играта на E3. Релийс дата още няма.

Vermintide 2

Едно доказателство, че винаги има начин да правиш нещо по-добре от останалите. С втората версия на Vermintide, разработчиците от Fatshark могат гордо да се отличат като експерти в melee-FPS. Замисълът е прост – ко-оп с 4 човека, безкрайно колене, блъскане, мучене, ръмжене. Според мен обаче ще успее да докосне онова сюблимно удоволствие от геймплея и да се превърне в „тупалка за релакс“ за много фенове.

Kingdom Come: Deliverance

Този проект получи толкова много медийно внимание, че едва ли е нещо ново за вас. Първата игра на разработчика „Warhorse Studios“ всъщност си е изключително амбициозен проект от ААА-ранг, и то след много успешна кикстартер кампания. Отворен свят, представляващ супер реалистична възстановка на средновековното кралство Бохемия, (в сегашна Чехия) през 1403-та година. Ето ви едно сравнително скорошно видео с геймплей:

Phoenix Point

Походова тактическа стратегия от авторите на първия XCOM, Phoenix Point ще бъде една достойна алтернатива на XCOM 2. Вместо от извънземни, тук апокалипсисът е бил вирус, предизивкващ неконтролируеми мутации (ала Dead Space). Та, ще биете приспособяващи се срещу вашия стил на игра мутанти във всевъзможни размери и форми.

Всъщност играта е доста по-комплексна. Например, освен вас – дежурните спасители на света, има 3 различни фракции – New Jericho, Disciples of Anu и Synedrion, с които отношенията ви ще може да варират. Разработчиците обещават и един куп детайли и подробности – като перманенти увреждания на членовете на екипа ви и така нататък.

Skelattack

Това е едно чаровно платформърче, което поне на мен ми напомня на Unepic. Играта има много приятна динамика и музика и с това печели своето място в подборката на най-очакваните Indie игри през 2018. А в това може да се убедите сами, ако гледате ето това геймплей демо:

Bloodstained: Ritual of the Night

Това е друга много приятна на вид платформър игрица, с повече RPG елемент и много плавни движения. Естетично издържана е и може да ви допадне – особено ако сте фен на аниме стила.

Oddworld: Soulstorm

Oddworld: Soulstorm, е поредната игра от поредицата за, хм, как да го кажем, странния свят на Oddworld. Разработчикът на играта, абсолютно логично, се казва Oddworld Inhabitants – студио, основано през далечната 1994-та. Та от тогава насам франчайзът резултира в един куп игри. В повечето от тях протагонистът е мудоконът Ейб (Abe).

Мудоконите са духовни и миролюбиви същества, екплоатирани безпощадно от цяла йерархия от насилници, алчни корпоративни управници, и тайни общества. А Ейбе  разбрал повече, отколкото трябва, така че няма друг избор, освен да се спасява.

Forgotton Anne

Ще завърша подборката на най-очакваните Indie игри през 2018 с една игра, която да е в противовес на кофите насилие в по-горе споменатия Vermintide 2. Нали трябва да има баланс във вселената. Forgotton Anne е изключително красиво илюстрирана приключенска игра. Може да влезете в ролята на Анна – пазителка на реда в света на забравените предмети, който се казва Forgotton. Разработчикът е малко студио на име TroughLine Games.

И така, надявам се поне някоя от тези най-чакани Indie игри през 2018 да ви е допаднала и да оправдае очакванията ви, когато излезе. А, и ако имате коментари, ще се радвам да ги споделите.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Георги Тонев

Бивш геймър. Древно създание и пазител на легенди. Любопитен изследовател на безполезни факти и още по-безполезните взаимовръзки между тях.