Заглавна снимка на гейминг дозата "Американското правителство признава про геймърите за професионални атлети."

Про геймърите се признават за атлети в Щатите

Знаете ли, че… Американското правителство признава про геймърите за атлети. Подобно на световноизвестни спринтьори и футболисти, те могат да кандидатстват за виза. Можем да вземем за пример Ким „Violet“ Донг Хуан, 23 -годишен про геймър от Южна Корея. Той завършва висшето си образование в САЩ, но след това няколко пъти му е отказано да се върне там. В следващите няколко години той пребивава в държавата в качеството си на професионален атлет.

Един от про геймърите, който е признат за атлет.
Гейм атлета – Ким „Violet“ Донг Хуан.

Ако искате да разберете повече за този човек, който е успял да се върне в САЩ след толкова години отказ от страна на американското правителство, вижте неготово изявление малко по-долу в публикацията. Изгледайте клипа, за да чуете историята на един от про геймърите, който е бил признат за атлет.

Друг признак за промяна в отношението към про геймърите е и създаването на специализирани училища за възпитание на про геймъри. Южна Кореа залагат на такива, за да могат да останат конкурентоспособни. С култура, която традиоционно дава предимство на математиката и науките, започва да се усеща силен недостиг на про геймъри и е-спорт атлети. Тук се включват и училищата, където се създават условия за трениране и възпитание на учениците от малки. Сградите са оборудвани с многобройни компютърни зали за тренировки, на разположение са и треньори.

Целта е подобряване на рефлексите, развиване и усвояване на по-добри механични умения, както и умения за отборна игра. Южна Корея не е единствената в това начинание, тъй като подобно училище има и в Монреал.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Николай Николов

Занимавам се с компютърни технологии от 7 годишен. Завършил съм средно образование с профил информатика и информационни, а интересът ми е Game Development. Обичам градивната критика, като много често давам такава.