Димо Димов

Българинът Димо Димов стана вицепрезидент в Gameloft

Френската гейминг компания Gameloft обяви, че българина Димо Димов и украинецът Игор Антонов са назначени за вицепрезиденти на Live Games. Това е най-високата позиция в компанията, която е достигната от българин. Димов ще продължи да работи с мениджърите на игри като Asphalt 9, March of Empires, War Planet Online, Dungeon Hunter 5, Gangstar Vegas и други, и ще отговаря за монетизационните екипи в няколко града в Европа и Австралия.

Този ход от Gameloft доказва ролята на България в гейминг индустрията. Димо Димов работи в Gameloft от 2007 г. и е бил Глобален директор на Live Games преди да бъде назначен за вицепрезидент. Gameloft е разработчик и издател на игри за всички дигитални платформи, оперира в над 100 държави и е работодател на 3600 служители в целия свят.

От 2007 година нататък, Димо Димов е поел пътя на Gameloft, където той успял да докаже, че любовта към игрите, упорството и аналитичното мислене могат да доведат до успешна кариера в международен мащаб. Димов изрази уважението си към отдадените хора, с които работи в компанията, и прие новото предизвикателство като признание за техния съвместен успех.

Gameloft e lодещ разработчик и издател на игри, който се е наложил като един от най-добрите иноватори в своята област от 2000 насам. Компанията създава игри за всички дигитални платформи. Gameloft оперира със собствени утвърдени франчайзи като Asphalt, Dragon Mania Legends, Modern Combat и Dungeon Hunter, а също така си партнира с основни притежатели на права, включително Disney, LEGO, Universal, Illumination Entertainment, Hasbro, Fox Digital Entertainment, Mattel, Lamborghini and Ferrari.

Gameloft е основана през 1999 година в Париж, Франция, като пионер в създаването на висококачествени игри за мобилни устройства. В България открива своя офис в София през декември 2004 година като става и първото студио за мобилни игри, създадено в столицата. Една от основните причини за избора на София са традициите в математиката и информатиката в България.

Gameloft дистрибутира своите игри в над 100 държави и е работодател на 3600 служители в целия свят. Gameloft е компания на Vivendi.

Студиото в България е октрито през 2005 в София. Gameloft Bulgaria е един от най-големите гейм разработчици в страната с над 200 служители.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.