Google Maps

Платформата на Google Maps пристига с безплатна поддръжка през юни

Google обяви мащабно преустройство на бизнеса си в Google Maps. Нова платформа обещава опростени продукти за приложния програмен интерфейс (API), опростено потребителско изживяване, единен ценови план с таксуване, безплатна поддръжка, единична конзола и нови индустриални решения. Уловката? От 11 юни ще ви трябва валиден ключ за приложния програмен интерфейс и профил за таксуване в Google Cloud, за да получите достъп.

Цели

Основните приложни програмни интерфейси на Google Maps помагат на разработчиците да създават приложения и преживявания, базирани на местоположението. Това издание има за цел да ги направи по-опростени, по-лесни за използване и мащабиране.

Google усъвършенства 18 отделни приложния в три основни продукта, карти, маршрути и места. Ето разбивката на трите.

  • Карти: Помага на програмистите да създават персонализирани, гъвкави преживявания, които предават на потребителите реалния свят чрез статични и динамични карти, изображения в Street View и 360-градусови изгледи.
  • Маршрути: Дава на потребителите най-добрия начин да стигнат от точка А до точка Б с висококачествени указания и актуализации на трафика в реално време.
  • Места: Помага на потребителите да открият света с богати данни за местоположението на над 100 милиона места. Също така им позволява да намират конкретни места, като използват телефонни номера, адреси и сигнали в реално време.

Google се надява, че това групиране ще улесни откриването, изследването и добавянето на нови функции на картите за приложения и сайтове.

Ценообразуване и таксуване

Предишните бизнес стандарти вече са консолидирани в един платежен план. Разработчиците плащат само за това, което използват, като Google обещава да няма скрити такси. Има „безплатна подредба“ под формата на месечен кредит от 200 долара за всички разработчици. С нея Google очаква да покрие 98% от настоящите си клиенти.

Платформата на Google Maps е интегрирана и в конзолата на Google Cloud. Всички програмисти ще имат достъп до онлайн поддръжка 24 часа в денонощието. Компанията ще се ангажира с едночасово време за отговор на критични проблеми. През почивните дни няма да се предлага поддръжка.

Предложения за индустрията

Google вече обяви първия подобен продукт през март – услуга, която позволява на разработчиците да създават масивни игри в реално време с данни от картите.

Още два продукта ще бъдат обявени през следващите дни – един за споделяне на пътувания и един за проследяване на активи. Първият позволява на компании за споделяни пътувания да внедряват навигацията на Google Maps в приложенията си. Lyft започна да използва подобно нещо през октомври. Вторият е продукт за проследяване на активи, който помага на компаниите да локализират превозни средства и активи в реално време, да визуализират къде са пътували активите и да насочват превозните средства.

Google обещава, че повече такива решения са в процес на подготовка.

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Катя Димитрова

Журналист със солиден за възрастта си опит. Ревностен застъпник за свободата на словото, за чието съществуване понякога се лъжем само от добро възпитание. Почитател на футуристичните и смели идеи не само в бизнес аспект, но и във всяка една човешка микровселена. Смелост и поглед напред - там е ключът! Тук съм, за да споделям с вас всичко най-важно и актуално от света на технологиите и да ви докажа, че добрите новини не са непостижима задача в бранша. А интересите ми са свързани основно с всички форми на изкуството, с пътуванията и футбола. И искам да имам котка.