AGON by AOC и Red Bull

Геймърското партньорство на AGON by AOC и Red Bull продължава и през 2023 г.

AGON by AOC – една от водещите световни марки за геймърски монитори и IT аксесоари – и Red Bull, обединиха усилия и през 2023 отново ще покоряват света на електронните спортове. Партньорството датира от 2019 г. и се радва на постоянни успехи в резултат на стремежа на двете марки да предложат още повече въодушевление на световното геймърско общество.

Партньорството на AGON by AOC и Red Bull

През миналата година тандемът спонсорира 519 събития в 23 държави, което включваше доставката на 580 геймърски монитора AGON by AOC за сцените на състезанията по електронни спортове по света. Събитията на Red Bull през 2022 г., свързани с електронни спортове, привлякоха над 100 000 зрители на живо – в залите и онлайн. Стриймовете генерираха над 14,7 милиона гледания с внушителните  432 милиона общо изгледани минути.

AGON by AOC и Red Bull

За всички такива събития ще бъдат предоставени състезателни геймърски монитори от линиите AOC GAMING, AGON и AGON PRO, които ще осигурят на участниците най-доброто геймърско представяне. Серията AGON PRO включва дисплеи от най-висок клас, предназначени за електронни атлети и ентусиасти. Тези впечатляващи геймърски монитори са проектирани в сътрудничество с професионални организации по електронни спортове – като многократно отличавания отбор G2 Esports – за да осигурят върхово игрално преживяване там, където залозите са най-високи и легендарните играчи се състезават един срещу друг. С висока честота на опресняване до 360 Hz и светкавично бързо време за реакция от само 0,5 ms, както и с режим low input lag, тези монитори са създадени за състезания.

Върхови дисплеи, вдъхновяващи спортните битки

Това са трите турнира по електронни спортове, проведени през 2022 г. и спонсорирани от Red Bull и AGON by AOC, които привлякоха най-голям интерес:

  • Red Bull Campus Clutch: Този глобален Valorant турнир е ексклузивно за студенти, а през 2022 г. той се проведе в 50 страни и 300 университета. Най-добрите отбори от 400-те събития се отправиха към Световните финали на 13-16 декември, 2022 г. Те се състояха на Pacaembu Stadium в Сао Пауло, Бразилия, а на финала се срещнаха Team Northwood от САЩ срещу Canadian 07, които спечелиха титлата Campus Clutch заедно с голямата награда от €20,000.
  • Red Bull Flick: Глобална 2vs2 CS:GO серия от турнири, които срещат двойки непрофесионални играчи лице в лице на специални карти в режим “Hold the Spot”. Най-добрите екипи от 13 държави участваха във финалите в Копенхаген, Дания на 19-20 ноември, 2022 г. Те бяха спечелени от двойката Alec ‘Puteli’ Koivanen и Juho ‘8Juho8’ Kankaanpää от финландския отборgg и взеха титлата Red Bull Flick Invitational champions за 2022, както и награда от €20,000.
  • Red Bull Solo Q: Провел се в 18 държави, този турнир за непрофесионални играчи 1vs1 в League of Legends завърши с финал на 14 – 16 октомври, 2022 г. в Манхатън, Ню Йорк. Победител стана Ahilleas ‘SneakyLemon’ Natsis. През тази година се провеждат Solo Q квалификации, а финалът ще е в Лондон на 19-ти май, 2023 г., което дава възможност на участниците да гледат Mid-Season Invitational турнира на живо заедно с техните собствени битки.

„В AGON by AOC сме ентусиазирани да продължим партньорството си с Red Bull Esports, което процъфтява още от 2019 г. Общото ни отдаване на това да повишаваме нивото на състезателния гейминг ни позволи да предложим незабравимо преживяване на състезателите и феновете. С гордост продължаваме да подкрепяме тези престижни събития с най-модерни технологии при дисплеите, които са използвани в нашите геймърски монитори,“ каза Anna Stefańczyk, Глобален маркетинг лидер в AOC.

Предстоящи турнири

Вълнението продължава с предстоящите турнири през 2023 г.:

  • Red Bull Flick 2023 Finland x AGON by AOC– 22 април, 2023
  • Red Bull Solo Q Denmark x AGON by AOC – 29 април, 2023
  • Red Bull Solo Q Argentina x AGON by AOC – 6 май, 2023
  • Red Bull и AGON by AOC продължават да подкрепят Red Bull Kumite – едно от най-престижните бойни геймърски събития.

С вълнуващата серия от събития и геймърските монитори от висок клас, партньорството между Red Bull и AGON by AOC със сигурност ще предизвика още повече въодушевление и енергия в света на електронните спортове през 2023 г. Останете на линия за още новини и се пригответе да откриете ново ниво в геймърските преживявания!

Коментирайте чрез Facebook

Мнения, критики, неточности - пишете ни, не ни жалете!

About Ивелина Георгиева

No matter how far you run, you can never truly escape, everything catches up to you at the end and when it does, it usually kicks your ass.